Logitech G League of Legends Series

Stem på League of Legends-ligaens mest verdifulle spillere

Vi har nominert femten spillere som har utmerket seg.

«Lifting», «Boffen», «BigFatAndBlack» og «Slemp» er fire av de femten spillerne som har imponert oss denne sesongen.
Benedichte Breistøl/Gamer.no

Logitech G League of Legends Series har huset en rekke eksepsjonelle spillere denne sesongen, men Gamer.no vil kåre de beste av de beste. Derfor har vi nominert tre spillere for hver posisjon til prisen som «mest verdifulle spiller». Og nå kan du stemme frem dem du synes har gjort det best.

TOP LANE

Det sies ofte at «top lane» er en øy – men det betyr ikke at spillerne på denne øya ikke kan påvirke spillets utfall. Etter innføringen av «teleport» og en rekke «carry» champions i top meta, ble det nemlig viktig å ha en fleksibel og strategisk dyktig spiller i top lane. Å være «tanky» er ikke nok lengre fordi det er nå rekordmange brukbare champions. De beste må faktiske også mestre en rekke ulike spillestiler. Samtidig er top lane antakeligvis den posisjonen hvor det er farligst å falle bak motstanderen. Dermed er dette rollen hvor feil kan straffes hardest.

Konkurransen om å være den mest verdifulle spilleren i top-posisjonen har vært veldig jevn. Vi har vært vitne til nyskapende taktikker og spektakulære spillestiler fra alle spillerne, så det har vært vanskelig å plukke ut kun tre kandidater. For å komme frem til tre har vi vektlagt jevnt gode prestasjoner og evnen til å spille mange spillestiler og champions på et kompetitivt nivå.

De nominerte er:

• Thomas «MeIsYellow» Huang (Celestial Gaming)
• Simon «Slemp» Ellefsen (Black Alpha)
• Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (BX3)

Celestial Gaming

JUNGLE

Som jungler har man ekstrem mulighet til å påvirke spillets gang – spesielt tidlig. Det psykologiske spillet er viktig i denne posisjonen. Evnen til å sette seg inn i hva den andre jungleren gjør, og forutse hvordan vedkommende vil spille, kan avgjøre mye. Det er også viktig å legge press på de riktige stedene på kartet til rett tid, samtidig som kampen om «vision control» bør koordineres med resten av laget.

De tre nominerte i denne rollen kan vise til gode resultater både fra vår egen liga og fra andre LAN-konkurranser. Alle har vist at de kan spille en rekke champions og tilpasse seg flere ulike lagkomposisjoner. De har en aggressiv spillestil og har gjennomført fenomenale «smite»-tyveri av jungelmonstre. Til tider kan de også nærmest vinne en kamp alene. Derfor var det liten tvil da de nominerte for denne kategorien skulle avgjøres.

De nominerte er:

• Jakob «Jubel» Andresen (Celestial Gaming)
• Sondre «Biffen» Nygård (BX3)
• Kristian «Lifting» Næsgaard (Aria eSports)

Sondre «Tivity» Afdal fra Aria eSports.
Les også
«ntR» ble seriemester i Telialigaen Hearthstone

MID LANE

Det er ikke uten grunn at flere av verdens største League of Legends-stjerner spiller mid lane. Dette er posisjonen som i størst grad kan briljere med utmerkede mekaniske ferdigheter og unike spillestiler. I mid lane kan det spilles både passivt og aggressivt, samtidig som en kan initiere team fights eller utfylle rollen som en ekstra support og støtte-spiller for laget. Nerver av stål og utmerket spillforståelse er helt essensielt for denne rollen.

Alle de nominerte har vist at de mestrer hele spekteret av spillestiler for sin respektive posisjon. De har ferdigheter på en rekke champions, de kan fylle flere roller og spille flere spillestiler. Samtidig kan de gjøre kamp-endrende manøvreringer alene eller samarbeide med samarbeid med laget for å ro en seier i land.

De nominerte er:

• Sebastian «Boffen» Gsell (Black Alpha/Celestial Gaming)
• Isak «Energy» Fjell (BX3/Black Alpha)
• Sondre «Tivity» Afdal (Aria eSports)

Nikolai «Mini Mood» Mood er ADC i Black Alpha.

ADC

Det er ofte et lags ADC som har flest kills på slutten av en kamp og det gjør også at de få mye oppmerksomhet når høydepunktene for en kamp skal belyses. Som ADC må man besitte en rekke ferdigheter, men viktigst er: God posisjonering, samarbeidsevne og evnen til å gjøre fordelaktig skadeutveksling kombinert med «farming». Det er også viktig å kunne veksle mellom å spille aggressivt og forsiktig.

De nominerte til mest verdifulle spiller for ADC-rollen har alle prestert utmerket gjennom hele ligaen. Flere av dem har også oppnådd både «quadra kills» og «penta kills» i viktige kamper. Med det har de også vist seg å være en stabil faktor på sine lag og later til å kunne holde hodet kaldt under press. På listen over nominerte har sistnevnte til og med gjort byttet fra support til ADC, samtidig som han har fått laget sitt opp til en tredjeplass i ligaen.

De nominerte er:

• Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (Aria eSports)
• Sander «Zhandia» Skogstad (BX3)
• Nikolai «Mini Mood» Mood (Black Alpha)

Leif «xLeee» Miranda fra Celestial Gaming.

SUPPORT

Som support styrer man bot lane tidlig, man beskytter ofte også lagets ADC i lagkamper. I tillegg er det supporten som avgjør hvorvidt laget får «vision control» – og det er avgjørende for utfallet av hele kampen. På høyt nivå, slik som i Gamer.no-ligaen, er det heller ikke uvanlig å se at supporten gjør kampendrende manøvreringer. Mange supports kan nemlig initiere team fights, eller stoppe ufordelaktige sammenstøt dersom hele, eller deler av, laget er ute av posisjon.

Alle de nominerte i denne rollen har vist en god evne til å tilpasse spillestilen sin, samarbeide med laget og å fatte avgjørelser vedrørende lagets kampstrategi. De mestrer også en imponerende mengde champions og kan fylle flere roller for laget sitt.

De nominerte er:

• August «Quixeth» Nyheim (Feedora Tip Forening/Black Alpha)
• Leif «xLeee» Miranda (Celestial Gaming)
• Dennis «Denden» Bui (BX3)

Avgi din stemme her:

Artikkelforfatter er leder for Celestial Gaming, og nominasjonslisten er utarbeidet i samarbeid mellom henne, vår e-sportansvarlig Stein Wilmann (styreleder i BX3) og vår League of Legend-caster Sindre «Smiileyguy» Wirkola.

Siste fra forsiden