SAG-AFTRA kritiseres for avtale

Stemmeskuespillere raser over AI-avtale

Stemmeskuespilleren til Kung Lao (th.) i Mortal Kombat 1 er blant de som reagerer på avtalen.
Warner Bros.

TLDR

  • Skuespillerforeningen SAG-AFTRA har inngått en avtale med AI-selskapet Replica Studios om å bruke kunstig intelligens for å generere stemmer til spill, basert på ekte skuespilleres stemmer.
  • Mange medlemmer av skuespillerforeningen kritiserer avtalen fordi de selv ikke har blitt involvert eller informert om prosessen.
  • Replica Studios-sjef Shreya Nivas, mener avtalen er en etisk riktig måte å tilnærme seg kunstig intelligens, og påpeker at skuespillerne blir kreditert og kompensert for bruken av stemmene deres.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Nylig ble det kjent at dem amerikanske skuespillerforeningen SAG-AFTRA har inngått en kontroversiell avtale med AI-selskapet Replica Studios. Det melder BBC.

Studioet skal benytte seg av kunstig intelligens for å generere stemmer til spill, basert på ekte skuespilleres stemmer. Avtalen krever at skuespillerne samtykker til bruken.

Men flere av foreningens medlemmer kritiserer nå avtalen, og peker spesielt på at de selv ikke har blitt invlovert eller informert.

Ifølge en e-post sendt ut til medlemmene hevder SAG-AFTRA at avtalen ble forhandlet frem av en komite som inkluderer skuespillere som har jobbet mye med spill.

Det overrasker den kjente stemmeskuespilleren Steve Blum, som hevder at ingen av de han kjenner i miljøet har vært involvert i avtalen.

Den nye avtalen er også litt spesiell siden den kommer i kjølvannet at SAG-AFTRA i 2023 ledet en streik blant annet rundt nettopp bruk av kunstig intelligens i film og tv-inspillinger.

Blant de som reagerer på avtalen finner vi Sunhil Malhotra, som har hatt roller i Fallout: New Vegas og Mortal Kombat 1. Han peker nettopp på streiken i fjor, og stusser på at han ikke ble informert.

Replica Studios-sjef Shreya Nivas ser på avtalen som en etisk riktig måte å tilnærme seg kunstig intelligens.

– Vi er spente på de nye mulighetene dette byrt på for ledende storspillsstudio som nå kan få tilgang til fordelene som Replicas KI-stemmeskuespilltekonlogi byr på, samtidig som vi vet at skuespillerne blir kreditert og kompansert godt for bruken, sier han til BBC.

LES OGSÅ: Steams nye regler legger til rette for spill som bruker kunstig intelligens

Siste fra forsiden