Intervju

LGB eSports / Counter-Strike: Global Offensive

Stjernegalleriet som danner Norges nye storlag

Vi fortsetter intervjurunden med de beste norske Counter-Strike-lagene.

LGB eSports fra venstre: Sebastian «ensa» Aas, Joakim «jkaem» Myrbostad, Morten «zEVES» Vollan, Ruben «RUBINO» Villarroel og Håvard «rain» Nygaard.
Privat/HLTV/ESL

LGB eSports består i dag av følgende spillere:

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håvard «rain» Nygaard
Sebastian «ensa» Aas
Joakim «jkaem» Myrbostad
Morten «zEVES» Vollan

Gjennom en serie artikler skal vi i samarbeid med Gamermag.no bli bedre kjent med noen av de viktigste lagene i den norske Counter-Strike: Global Offensive-scenen.

Forrige uke hadde vi en prat med Christian «GrOggi» Hagen og Expert Gaming. Noen dager etter intervjuet med Hagen, valgte ledelsen i Expert Gaming å fristille laget fra sine kontrakter. Laget går nå under det nye navnet OblyRekt.

Denne uken er det Norges nye stjernegalleri LGB eSports sin tur. De startet opp sin satsning så sent som i desember i fjor. I november 2014 kom ryktene om at det tidligere London Conspiracy-laget («Rubino», «rain», «Polly», «prb», «Skurk») var i full oppløsning, ettersom Håvard «rain» Nygaard og Ruben «rubino» Villarroel skulle starte opp en ny satsning med de tidligere Partyastronauts-spillerene Joakim «jkaem» Myrbostad og Sebastian «ensa» Aas. Lagets siste mann skulle bli den tidligere Lemondogs og zX9-spilleren Morten «zEVES» Vollan. Etter noen dager med stillhet kom endelig nyheten alle hadde ventet på. Ryktene var sanne, og det nye norske storlaget kunne se dagens lys.

Opptak fra en kamp mellom London Conspiracy og Partyastronauts i Counter-Strike-ligaen på Gamer.no i fjor høst.

Tidlig drama

Etter at laget ble annonsert gikk det ikke lang tid før nyheten kom om at Ruben «rubino» Villarroel & co ble med i den britiske organisasjonen London Conspiracy, organisasjonen som Villarroel og Nygaard valgte å forlate bare noen uker før.

Nå kunne endelig gutta konsentrere seg om spillingen, siden de relativt fort fant seg en organisasjon. Overraskende nok skulle det ikke ta lang tid før de norske guttene valgte å forlate den britiske organisasjonen. Lagets tidligere manager Robert «LillRobban» Jonasson gikk hard ut på Twitter, og følte seg sviktet av nordmennene. Grunnen til at laget valgte å forlate London Conspiracy, var at de hadde fått et tilbud av den svenske organisasjonen LGB eSports. Hvorfor nordmennene valgte å gjøre det ganske overraskende byttet er fortsatt uklart.

Etter alt å dømme er det dette laget som skal ta opp arven etter gamle London Conspiracy. Hvis vi tar en kikk på hver enkelt spiller i LGB eSports, kan vi utdype hvorfor laget vil prestere like godt, om ikke bedre enn det som ble vist i 2014.

Håvard «Rain» Nygaard.

Håvard «rain» Nygaard:

Håvard «rain» Nygaard har i løpet av 2014 fått stempelet som Norges beste Counter-Strike-spiller og vant også Gamermags kåring ganske overlegent foran lagkameraten Ruben «rubino» Villarroel. Nygaard startet 2014 i Partyastronauts, og flere fikk raskt øyene opp for det norske stortalentet. Han fikk senere sjansen til å erstatte Markus «maak» Karlsen i H2K, som senere ble til London Conspiracy. Nygaard har i hele 2014 vist at han er en spiller å regne med i årene som kommer, og utviklingen har bare blitt bedre og bedre. Klarer nordmannen å fortsette den fine progresjonen han har hatt, kan han fort ende opp med å bli en levende legende i norsk Counter-Strike, som de tidligere spillerne Ola «elemeNt» Moum, Jørgen «XeqtR» Johannessen og Sondre «REAL» Svanevik var i sin tid. Med sin evne til å vinne kamper på egenhånd, vil Nygaard utvilsomt bli en uerstattelig spiller for LGB eSports i månedene som kommer.

Sebastian «ensa» Aas.

Sebastian «ensa» Aas:

Les også
Nordmann videre i tidenes største Counter-Strike turnering

Sebastian «ensa» Aas er et annet stortalent som fikk sitt store gjennombrudd i 2014. Han startet også sin karriere i talentfabrikken Partyastronatus, og det var her han fikk bevist hvor god han egentlig er, spesielt med sin dødelige AWP. Som eneste spiller fra Partyastronauts fikk han en plass på det norske landslaget i ESEC 2014, etter flere imponerende kamper for laget sitt. Aas har en egen evne til å drepe motstandere med de mest utrolige AWP-skudd, og det er ikke uten grunn at det dras sammenligninger med den svenske Fnatic-stjernen Jesper «JW» Wecksell. Nordmannen har potensiale til å bli en av de fremste AWP-spillerene i verden, hvis han fortsetter sin utvikling i året som kommer.

Ruben «rubino» Villaroel.

Ruben «rubino» Villarroel:

Ruben «rubino» Villarroel fikk sitt lille gjennombrudd i Counter-Strike: Global Offensive gjennom Lions Esportklubb i 2013. Det var ikke før tiden etter Lions Esportklubb at det norske publikum kunne se Villarroels potensiale, og gjennombruddet kom da han ble med H2K i starten av 2014, der han var med å vinne Assembly Winter. Nordmannen fortsatte 2014 med godt spill for sitt tidligere lag, og i følge statistikkene for London Conspiracy var han den neste beste fraggeren (etter Håvard «rain» Nygaard). Villarroel leverte stabile kamper gjennom hele 2014, noe som tilsier at han sjeldent spiller en dårlig kamp. I sine lag innehar han den såkalte supportrollen, en rolle som gjør han til en altmuligmann i laget. Villarroel er en av de mest rutinerte spillerene i LGB eSports, noe som tilsier at han er en viktig brikke for laget.

Joakim «jkaem» Myrbostad.

Joakim «jkaem» Myrbostad:

Joakim «jkaem» Myrbostad er den tredje spilleren som har kommet opp gjennom Partyastronauts. Myrbostad har vært et ubeskrevet talent gjennom et par år nå, hvor han tidlig viste godt spill med Kraftlaget i den gamle Invite.Norge-ligaen tilbake i 2013. Talentet har vært litt ut og inn i den norske Counter-Strike-scenen, men fikk endelig ut sitt potensiale med Partyastronauts i siste halvdel av 2014. Myrbostad har litt av de samme kvalitene som Håvard «rain» Nygaard, men har tilgode å vise de helt store resultatene internasjonalt. Dette er helt klart en spiller som kan nå et skyhøyt nivå hvis han virkelig vil. Han er også den spilleren som er mest ukjent i den internasjonale scenen, men nordmannen kan være den spilleren som overrasker oss mest i månedene som kommer.

Morten «zEVES» Vollan-.

Morten «zEVES» Vollan:

Morten «zEVES» Vollan er den siste spilleren i LGB eSports sin lagoppstilling. Vollan er også den mest rutinerte, hvis vi ser bort i fra Ruben «rubino» Villarroel sine prestasjoner i 2014. Han fikk kanskje sitt første gjennombrudd da han ble inkludert i Øyvind «KF3» Magnestads zX9 i Counter-Strike 1.6. Han har i Counter-Strike: Global Offensive spilt i lag som Lemondogs og AlliGon, og leverte en godkjent turnering under Dreamhack Summer 2014 sammen med Lemondogs. Vollan er utvilsomt en spiller som er mer kjent internasjonalt enn her hjemme i Norge. Nordmannen blir sett på som en av Norges beste in-game-ledere (spilleren som står for taktikkene), og ryktene sier at han er en perfeksjonist når det kommer til Counter-Strike. Han har en egen evne til å lese motstanderne sine, og er veldig nøye på hvordan han skal legge opp taktikker for laget sitt. Med in-game-rollen blir han en viktig brikke for hvor godt dette laget vil prestere både nasjonalt og internasjonalt.

Med dette laget har Norge endelig et lag som har potensiale til å ta det neste store steget til å vinne en stor internasjonal turnering. Det finnes utvilsomt mye talent i denne gjengen, og det er helt opptil de selv hvor langt de kan gå.

Intervju med Ruben «rubino» Villarroel:

– Hvordan vil du oppsummere 2014 for deg og ditt tidligere lag London Conspiracy?

– Oppsummere mitt gamle lag, ja. Det var en lang vei fra H2K med Adrian «hoyland» og Markus «maak» Karlsen, der vi vant Assembly Winter. Fra å starte å gjøre det ganske bra internasjonalt hadde vi en del svinger med lagbytter og det hele. Etter dette fikk vi inn Preben «prb» og Håvard «rain» Nygaard, der vi klarte å kvalifisere oss til både ESL Cologne, Gfinity 3 og ESWC 2014. Jeg hadde en utrolig hyggelig og uforglemmelig tid med gamlegutta, selvfølgelig med både opp og ne turer. Uten de hadde ikke jeg eller rain vært her vi er nå, så vi må takke alle de gamle spillerne vi spilte med for det.

London Conspiracy møtte Na`Vi i Cologne i august. Nordmennene vant første brett.

– Hva er ditt beste øyeblikk i 2014?

– Det må være da vi kvalifiserte oss til ESL Cologne, etter å ha slått både k1ck og Na`Vi, men også følelsen av å slå flere gode lag på Gfinity (som iBuypower og Epsilon). Det å vinne ett kart over Virtus.pro er gode minner å ta med seg videre.

– I desember kunne vi lese at du og rain valgte å forlate London Conspiracy og opprette et helt nytt lag sammen med zeves, ensa og jkaem. I følge ryktene ble dette bestemt så tidlig som i oktober, rett etter byLAN. Hvorfor valgte dere to å forlate gamle lagkamerater og starte et nytt lag?

– Ryktene som kom etter byLAN er ikke sanne. Det var aldri spesielt snakk om at vi skulle gjøre noe innad i laget (gamle London Conspiracy) før lenge etter ESWC. At folk ville spille med hverandre var en ting, men planlagt var det ikke før mye senere. Hvorfor vi bestemte oss for det er vel fordi vi følte ting ikke gikk som det skulle i LC og vi ville ha en ny start.

– Etter at du og ditt nye lag ble valgt å representere London Conspiracy, gikk det ikke lang tid før dere forlot organisasjonen og ble med i LGB eSports. Deres tidligere manager Robert «LillRobban» Jonasson gikk ut og sa at han følte seg sviktet av ditt lag. Kan du fortelle litt om prosessen rundt dette byttet av organisasjon?

– Prosessen rundt det er det vel ikke så mye å si om. Noen ganger må man tenke på seg selv, og det som skjedde internt mellom oss, London Conspiracy og managerne våre (Aleksander «phreako» Prøys og Robert «LillRobban» Jonasson) synes jeg vi skal holde der det det er nå.

Ruben «rubino» Villarroel.

– Hvilke planer har dere for 2015?

– Planene var å starte med å dra til Assembly Winter altså Asus ROG-turneringen i Finland, men dessverre klarte vi ikke å kvalifisere oss. Det blir en god del trening utover, og etter en stund håper vi å kvalifisere oss til hver eneste store turnering som er i år.

– Hva vil du si er deres sterkeste kort for å prestere best mulig?

– Det er nok det å spille på det individuelle som personen i laget har. Alle er fryktelig gode individuelt, med noen små taktikker og godt sikte kan man komme langt (se på det gamle LGB-laget), men utenom det er vel kommunikasjon og lagspill veldig viktig. Vi har mest fokus på individuelle ferdigheter og kommunikasjon.

– For at et lag skal fungere optimalt er det viktig med god kjemi blant spillerne, og at alle vet hvilken rolle de har i laget. Hvordan syns du dette fungerer i det nye laget?

– Jeg synes det fungerer ganske fint. De fleste vet hvilke roller de har, og kjemien er ganske bra. Vi mangler stadig å spille sammen for å bli 100% kjent med hverandre, men det kommer jo det med treningen vi skal ha fremover.

– Hva skal til for at dere skal prestere på et så høyt nivå som mulig internasjonalt?

– Det krever nok en hel del trening fra start, komme opp med ideer på hva vi kan eller komme på noe helt nytt. Om vi gjør noe feil i treningen eller offisielle kamper kan vi snakke om det i ettertid slik at vi kan rette på de feilene som ble gjort. Videre er det viktig å prøve nye taktikker helt til de fungerer. Det å stole på spillerne sine er også en veldig viktig i Counter-Strike. Hvis ikke laget stoler på hverandre er det ikke noe vits å satse videre, for da kommer du ikke deg ikke noen vei. Det aller viktigste er å trene, trene og trene enda mer.

Snart går startskuddet for en ny sesong med Counter-Strike-liga på Gamer.no:

Vis mer

Norges beste lag skal kjempe mot hverandre i åtte uker før man til slutt kårer verdige vinnere.

– Hvor mye er dere villig til å satse for å oppnå de målene som er satt for 2015?

– Vi er villig til å sette av veldig mye tid til å spille. Normalt har vi fire dager i uken der vi trener, men to-tre uker før viktige turneringer skal vi få trent så mye som mulig, som vil si 6-7 dager i uken.

– Det dras litt sammenligninger mellom dere og det svenske laget Fnatic. Vil du påstå at ensa er den nye JW og zeves den nye pronax?

– Hehe, vi får vente og se. Vi har to helt spesielle spillere og det har Fnatic også. Hvem vet hvor zeves og ensa er om et år?

Intervjurunden fortsetter neste uke. Da er det den lovende gjengen fra Majority Gaming som står for tur.

Denne artikkelen er levert av vår samarbeidspartner Gamermag.no. Les mer om Counter-Strike: Global Offensive her:

Siste fra forsiden