Telenorligaen

Store endringer for Hearthstone og StarCraft i Telenorligaen til våren

Ligasystemet endres totalt for å øke motivasjonen til deltakerne i solospillene.

Blizzard/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill bestod av de åtte beste i landet. Finalene i Counter-Strike og League of Legends ble spilt på SpillExpo.

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Påmeldingen til vårsesongen av Telenorligaen åpner januar 2016.

Etter fire sesonger med StarCraft-liga og to sesonger med Hearthstone-liga på Gamer.no, blir det omfattende endringer for deltakerne i disse solospillene når vårsesongen starter i februar.

Telenorligaen går over til det såkalte «Swiss»-formatet, som skal være langt bedre tilpasset en-mot-en-spill.

For å øke motivasjonen

– Vi innså etter hvert at et tradisjonelt seriesystem ikke var skapt for solospillene. Spesielt i superpopulære Hearthstone er det uheldig at nye talenter må starte helt nede i 7. divisjon avdeling 13, og bruke minimum tre kalenderår på å komme seg på det nivået de sannsynligvis hører hjemme. Da mister de all motivasjon for å delta og det er et tap både for norsk e-sport og Telenorligaen, sier Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no.

LES OGSÅ: «Snute» vant Telenorligaen på fjerde forsøk

«Swiss»-formatet er for noen også kjent som «Monrad»-systemet. Hvem man møter i aller første runde avgjøres enten gjennom trekning eller prestasjoner i tidligere turneringer. Deretter møter du til en hver tid spillere som prestert på nøyaktig samme nivå som deg så langt.

– Med Swiss-modellen kan vi ha færre nivåer, og mange flere spillere på hvert nivå, uten at det tar lenger tid å gjennomføre ligaen. Alle spiller ikke mot alle, men man møter spillere som har gjort det like dårlig eller like godt i foregående runder. Hvis du for eksempel vinner de tre første rundene, møter du en annen som også har vunnet sine tre første kamper. Taper du tre kamper blir neste motstander en som også har tapt tre kamper, forklarer Wilmann.

Etter åtte runder teller man opp poeng og gjennomfører et sluttspill for de beste spillerne på nivå 1 i kampen om premiepengene. De 16 dårligste spillerne på nivå 1 rykker ned, mens de 16 beste fra nivå 2 rykker opp. 32 spillere rykker ned fra nivå 2, og like mange rykker opp fra nivå 3 – som blir det nye nederste nivået.

Kvalifiseringer i januar

– Hvordan plasseres spillere i første sesongen med dette nye systemet?

– Nivå 1 vil bestå av spillere som skulle spilt i 1. divisjon, 2. divisjon og 3. divisjon, mens nivå 2 består av spillere fra 4. divisjon og 5. divisjon. Spillere som har trukket seg i løpet av sesongen vil bli erstattet med kvalifiseringsplasser.

Han forteller videre at det først gjennomføres en kvalifisering for nivå 1, deretter en annen for nivå 2. Begge i slutten av januar. Alle har mulighet til å prøve seg i begge kvalifiseringene, enten man er ny i ligaen eller ei.

Her finner du påmeldingene til kvalifiseringene du kan delta i som solospiller:

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Alle fra 6. divisjon og 7. divisjon, samt nye spillere i ligaen, havner i det tredje og nederste nivået dersom man ikke kvalifiserer seg høyere.

Neste sesong av Telenorligaen starter i begynnelsen av februar. Påmeldingen åpner rett over nyttår. Følg Telenorligaen på Facebook for detaljer og oppdateringer om vårsesongen i tiden fremover.

Siste fra forsiden