Counter-Strike 2 - PGL Major i København

Stormet scenen under Counter-Strike-turnering i København

Virker å være knyttet til feide mellom nettsider som driver med «skin-betting».

Her stormer ugangskråkene scenen under kvartfinalen.
@meffew, X, skjermbilde av video

Fredag kveld ble en av årets største Counter-Strike 2-turneringer plutselig avbrutt av at en rekke personer stormet scenen. Dette melder dansk TV 2.

Major-turneringen foregår denne uken i Royla Arena i København, og samler de beste e-sportlagene i det populære skytespillet. Det er PGL som står for arrangementet.

Brudulkene skjedde da lagene skulle bytte side i kvartfinalen mellom MOUZ og G2, og som vi kan se i videoen nedenfor ramlet turneringstrofeet ned fra pidestallen under oppstyret. Sikkerhetsvakter prøvde å roe gemyttene, og fikk til slutt geleidet dem av scenen og ut av lokalet.

I en uttalelse forteller PGL at kampen ble stoppet for å sørge for at alle var trygge, og at personene som stormet senen ble geleidet ut av politiet. Arrangøren kommer til å reise tiltale mot de involverte.

Etter en forsinkelse på 30 minutter fortsatte kampen. G2 gikk seirende ut av oppgjøret med 2-0 på poengtavlen, og er dermed med videre til semifinalene senere i helgen.

De fire gjenstående langene som kjemper om restene av trofeet er Natus Vincere, G2, Vitality og FaZe.

Sponsorrival tar på seg skylden

Slik fungerer skin-betting

Vis mer

Sider som CSGO Roll og CSGOEmpire lar brukerne ta kosmetiske gjenstander – kalt «skins» – og bruke disse som en bettingvaluta. Forskjellige skins er verdt forskjellige beløp basert på sjeldenhet.

De som bruker nettsidene legger sine egne Counter-Strike-skins i en pot, og deltar i et lotteri der man kan vinne skins fra de andre som er med i potten.

Siden skins har en virtuell verdi på plattformen, finnes det muligheter for å omsette disse for penger eller kryptovaluta på gråmarkeder utenfor Steam.

Opptøyene settes i sammenheng med en pågående feide mellom to nettsider som tilbyr «skin-betting».

Ifølge HLTV skal eieren av nettsiden CSGOEmpire, «Monarch», ha tilbudt penger for å få folk til å storme scenen. I etterkant har han lagt ut innlegg på X (tidligere Twitter) der han hauser opp sin deltakelse.

Koblingen til stormingen virker å være at e-sportlaget G2 er sponset av den konkurrerende nettsiden CSGORoll. CSGOEmpire-sjefen hevder at konkurrentene driver med svindel, og kveldens bruduljer virker å være et forsøk på å få oppmerksomhet rundt dette.

Begge nettsidene bryter for øvrig med Steams rettningslinjer. I mai 2023 oppdaterte Valve rettningslinjene til Steam slik at de nå forbyr gambling med skins via Steam. Fra før av var det forbudt å drive med ting som kjøp og salg av Steam-kontoer, salg av gavekort eller spillinnhold, distribusjon av reklamer og tigging.

Dette er ikke første gang de to nettsiden krangler:
Valve bannlyser 40 CS:GO-«tradere» – over 21 millioner kroner i «skins» har gått tap »

Siste fra forsiden