Shogun 2: Total War er avduket

Storoppfølger neste år

Creative Assembly tar oss tilbake til det føydale Japan.

Ryktene har svirret om en Shogun: Total War-oppfølger, og nå er de bekreftet. Nettstedet IGN har nemlig tatt en omfattende titt på det nye strategibeistet fra Creative Assembly, som skal lanseres i løpet av neste år. I tillegg har det dukket opp et faktaark på Voodoo Extreme.

Som sin forgjenger starter Shogun 2: Total War litt i etterkant av Ōnin-krigen, altså rundt år 1500. Krigen har rasert mye av strukturene i Japan, og nå er mulighetene mange for maktsyke krigsherrer. Disse er det totalt ni av, og du får selvfølgelig rollen som en av dem (hvilken velger du selv).

Spillet leverer seriens velkjente blanding av turbasert storstrategi på oversiktskartet over Japan og heftig, sanntidsbasert taktikk på tredimensjonale slagmarker. Spillet skal ifølge IGN være mer tilgjengelig enn sine forgjengere, og hver fraksjon får tilgang på cirka 20 forskjellige enheter. Til gjengjeld får du mulighet til å rekruttere helteskikkelser, mektige krigere som kan avgjøre store slag på egenhånd.

Slagene skal føles mer realistiske enn noensinne, blant annet takket være omfattende beleiringer hvor angriperne må kjempe seg fra del til del i de japanske festningene. Du får også muligheten til å tenne på bygninger for å tvinge forsvarerne ut. Totalt kan det være opp mot 56000 individer på slagmarken.

Kamp på havet blir også mer variert, takket være kystslag. Her kan du bruke øyer og fjorder som skjul, og grunner kan være dødelige feller. Japanerne bruker ikke seilskip, men satser heller på roere. Dermed er ikke vinden like viktig som før.

Ellers loves vi forbedret kunstig intelligens (som i slagene jobber etter Sun Tzus klassiske krigsregler), nye onlinemuligheter og generelt mer finpuss.

Shogun 2: Total War blir utvilsomt et av spillene vi får se mer til på E3, som sparkes i gang 15. juni. Vi vil selvsagt være til stede i Los Angeles.

Siste fra forsiden