Nordavind rykket opp til Mountain Dew League

Største som har skjedd et norsk CS-lag på flere år

Haris «H4RR3» Hadzic: – Dette setter Norge litt mer på kartet.

Haris «H4RR3» Hadzic og Nordavind troner alene i norsk Counter-Strike internasjonalt.
Sindre Stien/Telialigaen

DETTE ER MOUNTAIN DEW LEAGUE

Vis mer

Nest øverste nivå i ESL og ESEA sin ligasatsing. Opprykk til ESL Pro League der blant annet FaZe spiller. Vinneren av MDL rykker direkte opp til ESL Pro League, mens andre- og tredjeplassen havner i kvalik mot de nederste lagene i Pro League.

Ligaen er regnet som verdens største Counter-Strike-liga.

I helgen sikret Nordavind seg opprykk til neste sesongs ESEA Mountain Dew League Europe, som er divisjonen under ESL Pro League. Sesongen blir den 33. i rekken. Ligaen består av 18 lag som kjemper mot hverandre i et ligaspill, før det hele avsluttes med et sluttspill. Neste sesong starter en gang på nyåret.

LES OGSÅ: – Nordavind er fortsatt Norges beste lag i mine øyne

Haris «H4RR3» Hadzic i Nordavind sier litt om følelsen de hadde etter at seieren var sikret, i en finale hvor de totaldominerte motstander Unicorns of Love.

Dette bildet beskriver vel godt hvordan Hadzic og lagkameratene følte det da de sikret seg plassen i MDL.
Sindre Stien/Telialigaen

– Det er veldig viktig at vi markerer oss internasjonalt, MDL er en flott arena ettersom man møter mye bra lag og kan kjempe om en plass i ESL Pro League. Vi er veldig glad for at vi klarte å kvalifisere oss og måten vi gjorde det på var enda bedre. Vi var veldig klare på hvilke kart vi skulle spille, og vi hadde en bra kampplan som gjorde livet deres vanskelig. Vi var veldig påskrudd og ga de få sjanser til å utrette noe, så det var en god blanding av at vi var forberedte og virkelig påskrudd.

Det største som har skjedd på mange år

For norsk Counter-Strike er dette det største som har skjedd på internasjonalt nivå for et lag siden LGB deltok i ESL One Katowice i 2015. Hadzic tror det vil bety litt for Norge som e-sport-nasjon.

– Det er sikkert positivt med tanke på eksponeringen av oss som norsk lag, dette setter Norge litt mer på kartet. Vet at det var ekstremt viktig for gutta å komme seg til MDL, og jeg klarte knapt å sitte i ro på stolen så glad jeg ble, den følelsen er bare best, sier Hadzic før han snakker litt om prestasjonen i sesongen.

– Vi gikk hele sesongen uten å tape, så man blir jo husket for sånne ting, og det er godt å tenke på! Har faktisk ikke tenkt på hvor stor bragd det er. Med tanke på LGB i 2015 så mener jeg det er en mye større bragd. Vi håper jo at noen nordmenn ble stolte og er det siden vi skal i MDL, om det er tilfelle så blir jeg veldig glad.

LES OGSÅ: Nordavinds ferd mot StarLadder Berlin Major er over

Om neste sesong er Hadzic litt usikker på til å begynne med, da han mener det fortsatt er litt lenge til. Men etter hvert så kommer han med noen tanker.

– Neste sesong virker så langt unna, men vi har samme mål som alltid, vinne og komme så langt vi kan i alt vi deltar i, det er en viktig mentalitet som mange mangler i Norge.

Hadzic mener at velkjente navn, som for eksempel Ruben «RUBINO» Villarroel (bildet) har hjulpet dem inn i flere turneringer internasjonalt.
Sindre Stien/Telialigaen
Les også
Celestial jager PUBG-toppen etter sesongens hittil beste prestasjon

Nordavind og Hadzic forventer ikke å få selskap av andre norske lag i MDL med det første, men ikke nødvendigvis av de grunnene de fleste tror.

– Forventer ikke å få selskap, men vi håper på det. Synes det er fint å kunne ha lag som pusher hverandre til å bli bedre, det er noe vi begge har nytte av og det tror jeg er sunt for alle. Apeks har ikke helt samme forutsetninger som oss, vi har litt mer kjente profiler som gjør det litt lettere, og vi har kommet oss til lukkede kvalifiseringer av og til, og de har også vært nærme et par ganger. De trenger bare et gjennombrudd slik at de kan etablere seg, sånne ting tar tid, forteller Hadzic.

LES OGSÅ: Apeks sikret seg sin tredje strake Telialigaen-tittel

Nå ser guttene frem til en juleferie, etter en snarvisitt innom en turnering til.

– Nå fremover har vi LOOT.BET, så etter det er det juleferie. Etter nyåret håper vi å kunne starte å forberede oss til den nye ESEA-sesongen og alt av kvalifiseringer. Vi er klare på alle lag, vi har ikke noen preferanser, det blir bare fint å spille mot sterke lag. Vi har virkelig ikke tenkt så langt som etter ferien skal jeg være ærlig, men regner med vi deltar på mye da også, avslutter Hadzic.

Siste fra forsiden