Dota 2 - The International 10

Storturneringen The International har funnet nytt hjem

Romania tar over etter Sveriges kontroversielle e-sportnekt.

Valve

Den tiende utgaven av den prestisjetunge Dota 2-turneringen The International vil avholdes i Romanias hovedstad, București. Det bekreftet Valve på onsdag via sine nettsider.

Beslutningen kommer snaue to uker etter at The International ble kastet ut av Sverige på kontroversielt vis. Svenske myndigheter bestemte nemlig at e-sport ikke skulle telle som en toppidrett, og dermed kunne hverken utøvere eller turneringsansatte få visum for å delta.

Artikkelen fortsetter under Twitter-bildet.

Valve begynte så å lete etter et nytt og trygt sted å holde turneringen, og valget har altså falt på Romania.

– Vi er veldig glade for samarbeidet vi har inngått med Romania og byen București. Vi gleder oss til å komme sammen med Dota 2-fans fra hele verden – både ansikt til ansikt og virtuelt – for å hylle både spillerne og tilhengerne på The International, sa arrangøren.

Gruppespillet sparkes i gang 7. oktober, før de beste lagene inntar fotballstadion Arena Națională for å kjempe om en premiepott på svimlende 350 millioner kroner.

Kvalifisering for turneringen er allerede godt på vei, og vi følger nøye med på norske Tommy «Taiga» Le og hans lagkamerater i Team Liquid.

LES OGSÅ: Telialiga-mester AW3 er klar for Rocket League-OL »
LES OGSÅ: Norske «Phenom» lekte seg til plass i Street Fighter-OL »

Siste fra forsiden