Strategi-tungvekter til Europa

Black Bean fortsetter å bringe tunge strategispill til Europa. Nå har turen kommet til Space Empires IV Deluxe, som vil selges sammen med søsterspillet Star Fury.

Space Empires IV er egentlig et rimelig gammelt spill, men vi europeere har aldri tidligere hatt muligheten til å kjøpe det i butikkene. Nå vil italienske Black Bean lansere en "deluxe"-versjon av spillet i vår del av verden, og for å gjøre den enda mer fristende, har de inkludert romskipspillet Star Fury (som også foregår i Space Empires-universet).

Space Empires IV Deluxe er et turbasert strategispill hvor du må lede din rase med romvesener til seier over alt som kan krype, sveve, svømme, snegle og gå i det store universet. Du må gjøre alt fra å drive forskning og diplomati til å sende romskipene dine i kamp. Romskipene må du forøvrig designe selv, ved hjelp av de komponentene du har forsket deg frem til.

Spillet kommer også med et svært avansert politisk system og mulighet til å skreddersy omtrent hele spillopplevelsen. På bilder ser det kanskje ikke ut som et særlig spennende spill, men det er et av de mest fornøyelige spillene i sitt slag og vel verd å sjekke om du liker strategispill av den litt tyngre sorten.

I Star Fury får du rollen som kaptein på ditt eget romskip, og må navigere deg gjennom et univers fult av farer. Spillet tilbyr et ikke-lineært gameplay, avanserte muligheter til å skreddersy romskipet ditt og et dynamisk univers.

Black Bean planlegger å lansere samlepakken med Space Empires IV Deluxe og Star Fury innen året er omme. Space Empires V er forresten også under utvikling, og skal etter planen lanseres til neste år (sannsynligheten er stor for at også dette spillet vil finne veien til Europa via Black Bean, da de har en distribusjonsavtale med spillets amerikanske utgiver, Strategy First).

Siste fra forsiden