Turbine saksøker Atari

Strid om rettigheter

Ondt blod mellom utvikler og lisenseier.

I 2003 inngikk det amerikanske utviklerstudioet Turbine en avtale med Atari om å lage et nettspill basert på Dungeons & Dragons-lisensen. Atari har nemlig rettighetene til å lage dataspill basert på det populære pen-og-papir-rollespillet. Resultatet ble Dungeons & Dragons Online: Stormreach, som for tiden bytter forretningsmodell etter laber oppslutning.

Det spørs hva som skjer med Stormreach hvis Turbine mister lisensen

Ifølge Courthouse News Service er det nå konflikt mellom Turbine og Atari. Turbine har saksøkt sin samarbeidspartner fordi Atari visstnok har utnyttet forholdet og samtidig har planer om å avslutte det. Atari skal allerede ha blitt betalt flere hundretusen dollar for å utvide lisensavtalen med Turbine, og saksøker hevder de deretter prøvde å presse dem for mer penger, eller en eventuell annullering av kontrakten vedrørende bruk av Dungeons & Dragons-lisensen. Atari skal også ha gjort lite for å markedsføre den nye forretningsmodellen til Dungeons & Dragons Online.

Turbine hevder Atari planlegger å avslutte samarbeidet, ta tilbake lisensen og så lansere et eget produkt med en annen utvikler. Dette produktet er visstnok et annet nettspill. Noe bestemt produkt nevnes ikke, men en mulig kandidat er Neverwinter Nights-spillet, som ifølge ryktene er under utvikling hos Cryptic Studios.

Turbine krever 30 millioner dollar (rundt 181 millioner kroner) fra Atari. De vil også ha rettens medhold i at Atari ikke har grunnlag for å kreve ytterligere beløp for bruk av lisensen.

Siste fra forsiden