Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Styreleder måtte spille da Oslo Lions oppdaget at en av spillerne ikke var registrert

Christophe «Monk» Roblin ble Lions femte spiller på mandag.

Her spiller «Monk».
Skjermvilde av TheWarclowns stream, Twitch

I mandagens kamp mellom Oslo Lions og Deadweight ble vi vitne til noe spesielt. Styreleder i Oslo Lions, Christophe «Monk» Roblin, måtte dra på boksehanskene og kaste seg inn i toppnivået i norsk Counter-Strike, og fullførte dermed siste kart mot Deadweight.

Spiller var ikke spillerberettiget

Det viser seg at Oslo Lions i begynnelsen av kampen benyttet en spiller som ikke var registrert som Lions-spiller i ligasystemet, noe som ble oppdaget underveis i første kart. For å rette opp problemet, valgte klubben å fullføre kampen med styrelederen i stedet for den spilleren. Selv om det ble et tøft sluttresultat for Oslo Lions, kan Roblin være fornøyd med å havne på den nye statistikksiden til Telenorligaen.

– Vi ser at Oslo Lions har benyttet en ikke-spillerberettiget spiller i gårsdagens oppgjør. Dette er et regelbrudd. Vil dette gi laget noen konsekvenser?

– Ja. Klubben meldte selv om sitt eget regelbrudd rett etter at kampen var i gang, noe som er uvanlig, men det unntar dem ikke fra å følge reglene, forteller ligaansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg, til Gamer.no.

– De var i stand til å stille lag, så de blir ikke idømt en uteblivelse, men det er fortsatt ikke lov å stille med en ikke-spillerberettiget spiller. Reglene er ganske tydelige på at de da skal idømmes et tap.

Framtiden for Oslo Lions

Etter mange år med suksess har Oslo Lions som regel holdt seg nogenlunde på toppen av Telenorligaen, over mange sesonger. I mai kom stornyheten om at den norske klubben slo seg sammen med myXMG, og dannet en storklubb sammen. Et banebrytende kapittel i norsk e-sport ble det sagt i pressemeldingen.

Selv om det bare er spilt tre runder i 1. divisjon, så har både Counter-Strike- og League of Legends-laget til klubben vendt snuten mot nedrykk.

Oslo Lions ønsket ikke å kommentere saken overfor Gamer.no.

Kampen kan du se hos «TheWarclown» som streamet alt via Twitch »

Siste fra forsiden