Super Mario Bros på Virtual Console

Et av tidenes beste plattformspill er nå tilgjengelig på Virtual Console-systemet til Wii.

Hvis du har eid en Nintendo Entertainment System (på folkemunne bare kalt "Nintendo"), er sjansene store for at du allerede har spilt Super Mario Bros, som er tidenes bestselgende spill (med over 40 millioner solgte kopier) og regnes som et av de aller beste plattformspillene noensinne. Hvis du ikke har testet det, har du sjansen nå – spillet har nemlig blitt lansert på Virtual Console-systemet til Wii.

Dette spilte bestefar da han var ung

Dermed har nedlastningstjenesten på Wii fått nok en klassisk tittel å skilte med. Med tanke på at konsollspill jevnt over fungerer mye bedre hjemme i stua enn arkadespill (som originalt ble designet for å støvsuge lommeboken din), ser det med andre ord ut til at Virtual Console allerede er i ferd med å kjøre fra Xbox Live Arcade i forhold til nostalgisk moro.

Virtual Console har også fått et annet nytt spill, nemlig Motoroader, som ble lansert for TurboGraphx-konsollen. Dette er et bilspill hvor handlingen sees fra fugleperspektiv (omtrent som i Indy Heat, Iron Man Offroad, Super Sprint og det populære shareware-spillet Turbosliders). Spillet står nok ikke frem som noen klassiker, men kan utvilsomt tilby underholdning for de som er interessert.

Super Mario Bros koster 500 Wii-poeng, mens Motoroader koster 600 Wii-poeng.

Siste fra forsiden