League of Legends

Superstjernen forlater nDurance

Seriemesternes jakt på en erstatter er for alvor i gang.

Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell er på vei ut av nDurance Gaming.
Riot/Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Etter å ha vunnet både vårsesongen av Telenorligaen og Digitality X nå nylig, hersker det ingen tvil om at nDurance Gaming er Norges beste League of Legends-lag. Til tross for suksessen i hjemlig serie har nå Mid Lane-spilleren Isak «Energy» Fjell valgt å trekke seg fra laget. Dermed står nDurance uten to av vårsesongens nøkkelspillere, da også Support-spiller Tore «Norskeren» Hoel valgte å gi seg som nDurance-spiller tidligere i mai. Hoel har spilt for amerikanske Dream Team i regionens Challenger Series, men kunne nylig informere via Twitter at han er åpen for andre tilbud.

Ingen sure miner

Styremedlen i nDurance Gaming, Henrik Årdahl. Her avbildet under visningsfesten av vårfinalen i Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Styremedlem i nDurance, Henrik Årdahl kan fortelle til Gamer.no at Fjell ikke var fornøyd med vårsesongen, til tross for gode resultater i nasjonal sammenheng.

– «Energy» har spilt med oss ett år nå, og han har ikke vært helt fornøyd med utviklingen og resultatene vi har oppnådd. Derfor valgte han å trekke seg fra laget, nå som sesongen er ferdig.

Årdahl presiserer også at de to partene har hatt et godt samarbeid under spillerens opphold, noe som også gjenspeiler seg i Fjells egen uttalelse om situasjonen.

– Jeg har ikke annet enn godt å si om både laget og organisasjonen. De har alltid stilt opp for meg med lån av PC og utstyr, og har ikke vært annet enn hjelpsomme og positive. nDurance er en flott organisasjon, og jeg tror de kommer til å bli en av Norges aller største. Likevel føler jeg at det beste for meg akkurat nå er å prøve meg på egen hånd, sier Fjell til Gamer.no.

En frisk start for begge parter

Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell. Her avbildet under Digitality X.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Etter ett år i nDurance-trøya, hvor han har vært med på å dominere den norske League of Legends-scenen, fester Fjell nå blikket på nye utfordringer. Det viser seg også at å være en del av Norges beste League of Legends-lag ikke nødvendigvis er en dans på roser til enhver tid.

– Selv om vi vant både Telenorligaen og Digitality X, hadde vi noen problemer her og der, både individuelt og som et lag. Jeg var jo selvfølgelig en del av problemet, så jeg følte at det kunne være best for begge parter at vi går hver vår vei. En frisk start for oss begge.

Veien videre innebærer mye spilling, mye trening og mye terping. Fjell har nemlig siktet seg inn på å spille i Challenger Series.

– Først vil jeg prøve å spille meg høyt opp i Challenger-divisjonen, og være på utkikk etter tilbud fra lag i Challenger Series. Får jeg eventuelt et tilbud, trenger jeg ikke bekymre meg om noen form for kontrakter. Min framtidige karriere blir nok utenfor Norge, og jeg tror nok ikke at jeg kommer til å spille i Telenorligaen igjen, verken til høsten eller senere.

30.000 kroner ikke nok for «Zhandia»

Les også
Georg Sautoglu og Start lekte seg tidvis med motstanderne i Eserien
Mid Lane-spiller Sander «Zhandia» Skogstad. Her avbildet under Digitality X.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Til å erstatte Mid Lane-spilleren har nDurance blant annet festet blikket på Riddles tidligere Mid Lane-spiller, Sander «Zhandia» Skogstad. Riddle kunne i mai meddele at Skogstad var på vei til den engelske organisasjonen exceL eSports. Til tross for interesse fra nDurance, ser det ut til at Skogstad kommer til å tilbringe høsten i den engelske organisasjonen. Gamer.no sine kilder forteller at nDurance sitt bud på 30.000 kroner ble avslått av exceL som krever mer for spilleren.

Ettersom Skogstad blir for dyr skal klubben ha blitt interessert i Jørgen «Hatrixx» Elgåen, som nylig ble erstattet av danske Dan «Godbro» Van Vo i HWA Gaming. Attenåringen tilbrakte drøye syv måneder i den tyrkiske e-sportorganisasjonen og er nå tilbake til Norge.

Siste fra forsiden