Nordmenn til Ninjas in Pyjamas

– Surrealistisk og veldig stort at vi nå er en del av Ninjas in Pyjamas

De norske PUBG-spillerne «Ekkz» og «Borg» har signert for den svenske storklubben.

Stian «Borg» Stakset føler seg allerede som en del av Ninjas in Pyjamas-familien.
Privat/Bluehole/Gamer.no

PUBG-LAGET TIL NINJAS IN PYJAMAS BESTÅR AV:

Vis mer

Drew «Sweaterr» Miser
Adam «Crunch» Escobedo
Karl Johan «Ekkz» Kallevik
Stian «Borg» Stakset

Ninjas in Pyjamas annonserte tirsdag at de har plukket opp to nordmenn og to amerikanere til sin første satsing i Playerunknown's Battlegrounds.

– Å bli en del av en så stor klubb er som en drøm for oss. Dette har vært favorittorganisasjonen vår siden vi startet å spille Counter-Strike da vi var små. Det er surrealistisk og veldig stort at vi nå selv er en del av den, forteller en stolt Stian «Borg» Stakset (25) til Gamer.no.

Ninjas in Pyjamas er mest kjent for sine Counter-Strike-lag de siste 16 årene. Klubben har huset storspillere som «HeatoN», «GeT_RiGhT», «f0rest», «Potti» og «Sp4wn», og dominerte 1.6-scenen på starten av 2000-tallet og Counter-Strike: GO-scenen fra 2012-2013. I de senere år har konkurransen blitt tøffere, men klubben kan vise til en rekke seire og pallplasseringer i prestisjetunge mesterskap.

Håper på plass i IEM Oakland

Sammen med Drew «Sweaterr» Miser, Adam «Crunch» Escobedo og landsmannen Karl Johan «Ekkz» Kallevik skal trønderen forsøke å erobre øya Erangel i tiden som kommer.

– Ninjas in Pyjamas er allerede blitt som en familie for oss, og vi vet at de kan gjøre oss til bedre spillere. Kanskje til og med verdens beste, sier han ambisiøst.

SØLVPANNE: «Borg» (t.v.) kom på andreplass under PUBG Invitationals Gamescom i august.
pubg.gamepedia.com

– Hvordan jobber dere fremover for å nå målet om å bli best?

– Akkurat nå trener vi knallhardt og vi skal samles på treningsleir i Sverige om ikke lenge. Da gjelder det å finne ut av en del ting, få inn taktikkene, bli enda bedre på det vi allerede er gode på – og møte resten av NiP-gjengen. Vi jobber mot IEM Oakland, selv om vi ikke vet om vi blir invitert enda, ler han.

IEM Oakland er det hittil største PUBG-turneringen med 1,5 millioner kroner i potten. Fem lag fra Europa og fem fra Nord-Amerika blir invitert, mens ytterligere ti lag kan sikre seg plass gjennom en kvalifisering.

LES OGSÅ: «Borg» fikk sølv i ESL-turnering i august

Sammensveiset gjeng

Det er ikke tilfeldig at nordmannen «Ekkz» ble en av lagkameratene. Faktisk var det et pakketilbud som interesserte klubber måtte akseptere. De har spilt og vunnet flere duo-turneringer sammen siden PUBG ble lansert, og gutta har en forhistorie i Counter-Strike og World of Warcraft.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
PARTNER IN CRIME: Karl Johan «Ekkz» Kallevik har spilt sammen med Borg i lang tid.
Privat

– «Ekkz» er min duopartner, det er han jeg jobber aller, aller best med. Det var på en måte et mål for meg å ha ham med da jeg valgte ut en organisasjon. Vi skulle signere sammen.

Amerikanerne «Crunch» og «Sweaterr» kommer opprinnelig fra det beslektede spillet H1Z1. Gutta hadde spilt profesjonelt for Cloud 9 før de nå meldte overgang til Ninjas in Pyjamas.Dersom gutta ikke blir invitert til det kommende mesterskapet i Oakland, vil fokuset være å gjøre det godt i PUBG Online og Auzom – de to mest prestisjefylte ligaene akkurat nå.

Stakset gleder seg til å komme i gang.

– Vi fungerer veldig bra sammen, har deltatt i mange turneringer sammen og vunnet mange av dem. Synergien i laget er på plass.

Spillerne får dekket reise til alle konkurranser de deltar på, og de får en lønn som gjør det mulig å dedikere seg uten å ha en deltidsjobb ved siden av.

Mange nordmenn i PUBG-sirkuset

«Borg» og «Ekkz» føyer inn i rekken av nordmenn som spiller på internasjonale lag. Fra før har vi disse tolv spillere fordelt over seks lag:

Penta: Jim «Jeemz» Eliassen, Mikael «Ultra» Andersen og Erik «Simsy» Gravrok
Pittsburgh Knights: Kim «Slim» Nygård
Method: Ludvik «Aitzy» Jahnsen
Luminosity: Hogne «Chipzy» Krogsæther
Reason: Simen «warclown» Henriksen, Mathias «convenient» Hauge, Eivind «hinlo» Hinlo, Terje «dox1» Bekkvang, Richard «odin» Nilsen, Kristian «LATTERLI» Granerud

Playerunknown's Battlegrounds opplever en eventyrlig suksess om dagen. Onsdag passerte spillet over 2 millioner samtidige spillere på Steam – og det til tross for at spillet fortsatt kun eksisterer i en uferdig versjon.

Spillet er basert på Battle Royale-konseptet. 100 spillere slippes ned på en øy. Der må de samle våpen, beskyttelse og utstyr, og kjempe seg imellom om å være siste gjenlevende person. Med jevne mellomrom snevres spillområdet inn, slik at man blir aktivt presset til å møtes.

LES OGSÅ: Vant to av tre PUBG-turneringer på Gigacon

Siste fra forsiden