PlayStation 5

Nå har PlayStation 5 fått en svær oppdatering

Introduserer blant annet utvidet SSD-lagring og 3D-lyd for TV-høyttalere.

Tidligere i sommer begynte Sony å teste en rekke nye funksjoner for PlayStation 5, inkludert muligheten til å utvide konsollens interne SSD-lagring. Nå er opplegget omsider klart for alle, i en ny oppdatering som lanseres onsdag.

Slik installerer du en M.2 SSD i din PlayStation 5. (Video: Sony)

Via den offisielle PlayStation-bloggen påpeker Sony nok en gang at det kun er utvalgte SSD-er av typen M.2 som støttes. Selskapet har snekret sammen en liste med nøyaktige spesifikasjoner, og forklarer mer om prosessen i videoen til høyre i artikkelen.

Videre introduserer oppdateringen støtte for 3D-lyd via innebygde høyttalere i TV-en din, en funksjon som tidligere kun har vært tilgjengelig gjennom bruk av kompatible hodetelefoner. De med Sonys trådløse Pulse 3D-hodetelefoner får for øvrig tilgang på mer varierte lydinnstillinger.

Brukergrensesnittet for PlayStation 5 får også en overhaling. Control Center-menyen får flere tilpasningsmuligheter, Game Base justeres og en ny Trophy-sporingsfunksjon lar deg holde styr på opptil fem trofeer du jakter på av gangen.

Til slutt slenger Sony også på et par nyvinninger for fjernspilling via PS Remote Play-appen. Nå blir det mulig å spille via mobildata, der appen før krevde tilkobling til trådløst nett. Det anbefales at man har en linje på minst 5Mbps for å få en optimal opplevelse.

LES OGSÅ: Insomniac Games utvikler et Wolverine-spill til PlayStation 5 »
LES OGSÅ: Her er første skikkelige titt på God of War Ragnarok »

Siste fra forsiden