Super Smash Bros. Melee / Eclipse 2015

Svenske vant da noen av verdens beste møttes i Oslo for å slåss

Sikret seg over 30 000 kroner i førsteplassen.

Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no

Noen av verdens beste Melee-spillere var i Oslo i helgen for å delta i Eclipse, et arrangement i regi av Pressfire.no og Smash Norge. Slåssespillturneringen hadde en premiepott på 100 000 kroner og skal ha vært det største i sitt slag i Europa.

Adam «Armada» Lindgren vant Eclipse-turneringen i Super Smash Bros. Melee.

Stjernemøte

Hovedattraksjonen for mange var konkurransen i det anerkjente GameCube-spillet Super Smash Bros. Melee. Her deltok blant annet kjente spillere som Adam «Armada» Lindgren, Weston «Westballz» Dennis, William «Leffen» Hjelte Justin «Plup» McGrath og Jeffrey «Axe» Williamson.

Etter mye slåssing i gruppespillet og påfølgende utslagsturnering stod svenskene «Armada» og «Leffen» igjen på toppen, klare til å kjempe om 34 240 kroner i førstepremien. Finalen skal ha vært jevnere enn resultatet tilsier, men til slutt var det Armada som gikk seirende ut av oppgjøret som endte 3-0.

– Det føles veldig bra å ha vunnet turneringen. Jeg tror at mange forventet at «Leffen» skulle slå meg, så å komme ut på topp her i Oslo i kveld føles utrolig godt, sa han til Pressfire.no etter oppgjøret.

Nesten 70 lag deltok i to-mot-to-turneringen.

Det ble også arrangert en lagkonkurranse i Super Smash Bros. Melee. Her danket lagkameratene «Axe» og «Plup» ut «Leffen» og «Ice», og de kunne dermed dele 8560 kroner mellom seg.

I tillegg fikk det mer moderne Wii U-spillet Super Smash. Bros. sin egen turnering på Eclipse denne helgen. Vinneren av denne ble «SmashSK» som slo «WiiASE» 3-2 i finalen.

Arrangementet fant sted i Kanonhallen på Løren i Oslo og var en del av European Smash Circuit-turneen. Neste stopp er Dreamhack Winter 2015 i Jönkoping.

Her kan du se opptak av sluttspillet i Super Smash Bros. Melee-turneringen:

Siste fra forsiden