Sverd og magi fra Sverige

Dawnspire er et taktisk flerspillerspill fra svenske Silent Grove Studios. Nå kommer spillet til butikkene.

Dawnspire er et lagbasert actionrollespill som spilles over nettet. Handlingen foregår i et fantasiunivers, og spillet blander lagspill, taktikk og rollespillelementer. I motsetning til andre onlinebaserte spill med rollespillelementer slipper du å bruke lang tid på å forbedre figuren din. I stedet kan du lage en figur, og umiddelbart sende den ut i kamp mot gode spillere.

Blodig akrobatikk i Dawnspire

Alle figurer starter med femti poeng som du kan investere i ulike evner, samt ti attributtpoeng, som du for eksempel kan bruke til å øke figurens helse, styrke eller utholdenhet. Hver egenskap har tolv nivåer, og ved nivå fire, åtte og tolv får du spesielle bonuser. Når du først har laget figuren, får du aldri flere poeng, men ved å gjøre det godt får du mulighet til å omrokkere de allerede investerte poengene.

Fem klasser

Spillet har fem originale klasser, nemlig "reaver", som kan forme skjelettet sitt til dødelige våpen, "shadowblade", som kan teleportere seg fra skygge til skygge, "witch", som kan bruke naturens krefter mot fienden, "seeker", som spesialiserer seg på feller, og "templar", som kan la sjelen sin ta over et mektig sverd.

Dawnspire har to moduser, "relic conquest" og "shrine domination". Førstnevnte går ut på å finne og bringe tre hellige gjenstander til basen din, og hver av disse har unike egenskaper som gir laget ditt fordeler om dere har kontroll over den. I sistnevnte må laget ditt ta over og kontrollere fire hellige steder. Igjen får dere ulike bonuser basert på hvilke helligdommer dere har kontroll over.

Britiske Lexicon Entertainment har nå kunngjort at de vil bringe Dawnspire til europeiske spillbutikker i løpet av årets første kvartal. Butikkversjonen gir deg mulighet til å ha to ekstra figurer, samt få en ekstra bonusegenskap. Den europeiske prisen er satt til cirka 20 euro (i underkant av 200 kroner), men noen norsk pris har ikke blitt kunngjort enda. Mer info om spillet finner du på det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden