Norge møtte Sverige i FIFA

Sverige knuste Norge i FIFA-landskamp

Svenskene trakk det lengste strået i oppvarmingskampen til kveldens EM-kvalifiseringskamp.

Det norske landslaget ble noen nummer for små for svenskene.
Amir Ali Zare/NFF

I forkant av den viktige fotball-landskampen i EM-Kvalifiseringen mot Sverige, møtte Norges relativt nye efotball-landslag - «söta bror» - til duell i FIFA 19.
Kampen ble også sett på som en slags generalprøve til kampen som kommer mot Sverige i VM senere i år.

Det ble nok ikke så koselig i denne kroken i dagens kamp.
Amir Ali Zare/NFF

Kampen ble spilt i en modus kalt «85-rated», der alle spillerne har like ferdigheter, og det bare er høyde og fysikk som skiller spillerne. kampen ble spilt som best av fem.

LES OGSÅ: Lanserer norsk e-sportliga i FIFA

Det ble tøft for Norge fra start, og svenskene ga seg ikke før de hadde tatt hele fire av fem runder.

Arkan Resul spilte for Norge, og sier til Gamer.no at de ikke forventet dette av svenskene.

– Sverige var ganske bra i dag. Vi ble overrasket over hvor flinke de var i forsvar. Vi visste ingenting om Zacharias og David på forhånd dessverre. De var veldig gode.

Resul sier at de bare må se videre selv om det ble tap mot naboen.

– Alltid kjipt å tape selvfølgelig, men vi må bare akseptere det og gå videre, avslutter Resul.

Se kampen mellom Norge og Sverige på TV 2 Sumo »

Svenskene leverte med debutanter

Norges landslag består av Magnus Myrhaug Kristiansen (17), Sondre Voktor (22), Arkan Resul (23), Anders Rasmussen (20), Chris-André Skogland (20) og Georg Sautoglu (25). Skogland og Sautoglu er nye fjes i troppen, men spilte ikke kampen. Det gjorde derimot de fire som har vært med fra starten av.

Det var knyttet litt mer spenning til hvem som skulle spille for svenskene etter at de kun hadde med seg to spillere til Finland i februar. Ivan Lapanje er etter det vi erfarer den som er bankers på laget. Svensken har tidligere vunnet et verdensmesterskap i FIFA, tatt to bronser, i tillegg til flere Dreamhacks og svenske mesterskap. Olle «Ollelito» Arbin var også med fra det nordiske mesterskapet. Zacharias Johansson og David Eidhammer som spiller for Malmö i eAllsvenskan debuterte for svenskene.

Forrige gang de to nasjonene møttes var i Nordic Invitational i Finland 2. februar. Norge tok seg helt til finalen, men tapte knepent mot Danmark. I gruppespillet vant Norge 2-0 mot svenskene, og da de senere møttes i semifinalen trakk de også det lengste strået og gikk seirende ut med 2-1.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Denne gangen var det altså svenskene som gikk seirende ut av oppgjøret.

Siste fra forsiden