Sword of the Stars

Sword of the Stars kan bli en av årets store overraskelser på strategispillmarkedet. Her er en demo.

Lighthouse Interactive har nå lansert en demo av Sword of the Stars, et turbasert romstrategispill i 4X-sjangeren. Her får du lede din rase til seier over naboene, ved hjelp av våpenmakt og diplomati. Grafikkmessig har ikke Sword of the Stars alt for mye å skryte av, men heldigvis har det gameplay så det holder. Det tar riktignok litt tid å lære spillet å kjenne, men det er vel verd investeringen.

Bygg dine egne romskip

Folkene bak spillet har i flere intervjuer fortalt at de stiller seg kritisk til hvordan romstrategisjangeren har utviklet seg i løpet av de siste årene. Med Sword of the Stars prøver de å strømlinjeforme gameplayet ved å ta bort mikrostyring, samtidig som de inkluderer kampsekvenser i sanntid, der du selv får kontrollere romskipene dine i kamp mot fiendtlige raser eller andre vederstyggeligheter fra rommet.

Demoen inneholder to spillbare raser; menneskene og Tarkas. Handlingen foregår i en "kuleformet" galakse med 40 stjerner, og du kan spille så lenge du vil. I forhold til forskning får vi imidlertid en del begrensninger, så for å få mulighet til å forske deg frem til de heftigste våpnene og skipene må du nok pent kjøpe fullversjonen (som skal lanseres i september).

Ellers får vi de fleste gameplaymulighetene fra fullversjonen, og vi loves også en del overraskelser underveis. Demoen støtter både enspiller og flerspiller for opp til fire spillere samtidig, over lokalt nettverk eller internett. Installasjonsfilen er på 227 MB.

Eller fra en av følgende kilder:

Siste fra forsiden