Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Syv spillere utestenges i to sesonger av Telenorligaen

Dommen i kampfiksingsaken er klar.

Valve

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november og førstepremien i Counter-Strike: GO er en sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner.

Forrige mandag ble det kjent at Aposis Gaming og Zodiacs Dragons hadde rapportert inn et fiktivt resultat i en kamp i 2. divisjon av Telenorligaen.

Kampen ble aldri spilt, selv om det beskrevet et detaljert kampforløp og spillerne takket for kampen. Ledelsen i Aposis Gaming svarte med å kvitte seg med samtlige spillere på laget.

Den tidligere Aposis-kapteinen, Sander «Richie» Solberg (20), mener det er helt feil av ledelsen å si at spillerne har innrømmet kampfiksing, og lagleder i Zodiacs Dragons, René «NisseFrø» Borgerød (20), har forklart at det aldri var intensjonen å late som at kampen ble spilt.

Syv spillere utestenges i to sesonger

Nå har administratorene i Telenorligaen vurdert hele saken og sendt en dom til spillerne hos de involverte lagene. I kjennelsen går det frem at syv spillere får karantene i to sesonger, mens to spillere utestenges i én sesong. Det står også at admingruppen ikke ser på forseelsen som kampfiksing, men resultatmanipulering. Bakgrunnen for dette er at kampen ikke fant sted.

Følgende spillere er utestengt i to sesonger:

  • «Begave» (Aposis)
  • «Z0rkie» (Aposis)
  • «Richey» (Aposis)
  • «Mazrekaj Leo» (Aposis)
  • «Frankz» (Aposis)
  • «NisseFrø» (Zodiacs)
  • «HøGi» (Zodiacs)

– Det ble tillagt særlig vekt at spillerne først stod frem med innrømmelse etter saken var ute i media, forklares det i kjennelsen.

HøGi skal ha blitt dratt inn i saken fordi administratorene ble mistenkelig da han fungerte som trener for Aposis i kampen mellom Acapella og Aposis, uten å være spillerberettighet for andre enn Zodiacs Dragons i Telenorligaen.

Disse spillerne utestenges i én sesong:

  • «Traxs» (Zodiacs Dragons)
  • «Tiller2k» (Zodiacs Dragons)

Spillerne har fått anledning til å klage på avgjørelsen, og samtlige skal ha benyttet seg av denne muligheten.

– Foreligger forsett bak avgjørelsen

Les også
BX3 fornyer ikke kontraktene til League of Legends-laget

Skrivet henviser videre til §1-4 i kampreglementet, som omhandler «Fair Play», og §3-2 og §3-3 i reaksjonsreglementet om reaksjoner og disiplinærsaker.

– Administratorgruppen mener at det utover enhver tvil foreligger fortsett bak avgjørelsen om å manipulere kampresultatet fra begge lag. Dette bekreftes også gjennom tilståelser mottatt fra lagenes representanter, står det i brevet.

Zodiacs hadde opprinnelig vunnet det omtalte oppgjøret på «walkover» etter at Aposis ikke klarte å stille lag på det opprinnelige kamptidspunktet i september. Administratorgruppa forteller at de fattet interesse for saken da Zodiacs Dragons godtok omkamp mot Aposis og deretter ikke besvarte samme type henvendelse fra Expert Gaming påfølgende dag. De tapte også sin kamp fordi de ikke kunne stille lag.

– Som det første av sitt slag, vil saken mellom Zodiac Dragons og Aposis sette presedens for fremtidige saker som faller inn under kategorien resultatmanipulering. Det ble vektlagt fra flere av administratorene i utvalget at dette måtte tas hensyn til i utmålingen, står det i brevet.

Aposis Gaming rykker ned

Zodiacs Dragons tas nå ut av seriespillet, ettersom laget ikke eksisterer som en juridisk enhet, og samtlige spillere er utestengt neste sesong. Aposis Gaming rykker ned til 3. divisjon da laget har avgitt to eller flere walkovers. Spillerne og lagene står fritt til å delta i enkeltstående turneringer arrangert av Gamer.no, det er kun Telenorligaen de er utestengt fra.

Siste fra forsiden