Tabula Rasa legges ned

Servere stenges over nyttår

Richard Garriots hjertebarn, Tabula Rasa, er snart historie.

Kort tid etter at skaper Richard Garriot ga seg i NCsoft, er det nå klart at MMO-spillet Tabula Rasa legges ned. Spillet har vært på markedet i litt over et år, men ble altså aldri en suksess.

Denne verdenen møter snart sin dommedag.

– Sist november lanserte vi det vi håpte skulle bli et nyskapende science fiction-MMO. På mange måter synes vi at vi klarte nettopp det. Tabula Rasa har noe unikt ved seg, noe som gjør det morsomt og veldig forskjellig fra mange andre MMO-spill der ute, skriver NCsoft i en offisiell forumpost.

Nedleggelsen kommer til tross for iherdig videreutvikling av tittelen:

– Uheldigvis er det et faktum at spillet ikke har blitt så populært som forventet. Utviklerne har jobbet hard siden utgivelsen med å forbedre spillet, men det fikk aldri den brukermassen vi hadde håpet på.

Fra og med 10. januar 2009 vil Tabula Rasa være gratis å spille for sine nåværende brukere, før serverne skrus av for godt 28. februar.

– Vi kan forsikre dere at vi kommer til å gjøre masse morsomme ting i Tabula Rasa de neste månedene, og vi vil gjerne gjøre opplevelsen spesiell for de som er med til slutten, heter det.

Tabula Rasa solgte rundt 60 000 i USA.

Siste fra forsiden