«Taeja» setter punktum for et knallsterkt år med førsteplass i DreamHack Open

Den koreanske spilleren har dratt hjem en drøss med førsteplasser i år.

«Taeja» vant DreamHack Open.
DreamHack, Helena Kristiansson

JÖNKÖPING (Gamer.no): Denne helgen møttes nitten av de beste StarCraft II-spillerne i verden for å kjempe om førsteplassen i en av årets største StarCraft II-turneringer, DreamHack Winter. I finalen kjempet to av verdens beste spillere, Yun «Taeja» Young Seo og Lee «Life» Seung Hyun, mot hverandre i en best av syv-runde for å kåre årets vinner.

Finalen var en nervepirrende opplevelse fra begynnelse til slutt. Taeja, som allerede hadde slått Life 2-0 tidligere i turneringen, møtte hardere motstand i andre omgang. Finalekampene var jevne, med mye fram og tilbake mellom spillerne.

Uortodokst spill

Etter en relativt normal første kamp, skulle den andre kampen vise seg å bli en av turneringens mest uortodokse. Umiddelbart etter kampstart lagde Taeja en proxy-barracks i nærheten av Lifes base. Spenningen steg da Life sendte ut en drone som man trodde ville oppdage Taejas plan. I stedet overrasket Life publikum da han bestemte seg for å bygge et proxy-hovedbygg utenfor Taeja sin hovedbase. Herfra kunne kampen ha gått til hvem som helst. Etter en stund fikk Taeja rensket opp utenfor basen sin, og begynte å bevege seg mot Lifes base med en rimelig kraftig hær. Ypperlig planlegging og beregning fra Life gjorde at han likevel fikk overtaket, og den andre kampen gikk dermed til den 16 år gamle sør-koreaneren.

Kamp nummer tre var lenge jevn, men så etterhvert ut som at også den skulle gå i Life sin favør. Etter å ha brukt mutalisker til å hakke på Taeja gjennom hele kampen var Zerg-spilleren i en god posisjon. Life var ute etter å hakke videre på motsdanderen da han fløy rett inn i en felle lagt av Taeja – med ett mistet han over halvparten av mutaliskene sine til en drøss av widow mines, og etter det var det enkelt for Taeja å sikre tredje kamp.

Life kom tilbake i kamp nummer fire, og utlignet stillingen til 2-2, men det skulle vise seg å være den siste kampen Zerg-spilleren vant denne kvelden. Begge spillerne spilte gode kamper, men Taeja var hakket bedre, og med en seier i de to siste kampene kunne han smykke seg med tittelen som årets DreamHack Open-vinner, samt dra med seg 200 000 kroner hjem.

«Year of Taeja»

Gårsdagens oppvisning er bare en av fem førsteplasser Taeja har tatt i store turneringer dette året. Og om han ikke har vunnet turneringer har han alltid vært i toppsjiktet. Grunnet hans suksess i sommer ble perioden døpt av mange til «Summer of Taeja». Etter at Terran-spilleren tok førsteplassen i DreamHack Winter, knappe to uker etter å ha vunnet HomeStory Cup VIII, omtales nå hele dette året som «Year of Taeja».

Helgens turnering er en kulminasjon av en rekke forskjellige DreamHack-turneringer som har blitt holdt gjennom året. I Stockholm, Jönkoping, Valencia og Bukarest har spillerne kvalifisert seg videre til årets avsluttende turnering, DreamHack Winter.

Er du ny til StarCraft II?
Sjekk ut vår seerguide »

Her kan du se finaleoppgjøret i StarCraft II. Kampene begynner rundt 11:53:00:

Les også
– På onsdag kommer vi til å ha alle de andre sluttspilllagene i ryggen

Siste fra forsiden