Take-Two kunngjør Civilization IV

Den amerikanske utgiveren Take-Two har kjøpt Civilization-franchisen, og kunngjort at Civilization IV vil lanseres mot slutten av året.

Sent i fjor fortalte vi at Atari hadde solgt rettighetene til Civilization-franchisen til et annet selskap, men på det tidspunktet var det ingen som visste hvem det var som hadde kjøpt dem. Nå er det klart at kjøperen er Take-Two, og de har store planer for serien.

De forteller nemlig at de har gått inn i et omfattende samarbeid med Firaxis (utviklerne av Civilization-spillene, samt titler som Sid Meier's Pirates og SimGolf), og at de vil lansere Civilization IV mot slutten av året. De forteller også at utgivelsen vil følges av ekspansjonspakker til PC og nye spill til konsoll, noe som høres veldig interessant ut.

Det fjerde spillet i serien lover å ta et kraftig steg framover, og vil komme med spektakulær 3D-grafikk og massevis av nytt innhold, både for enspiller og flerspiller. Spillet vil også komme med en rekke nye muligheter for brukermodifiseringer.

Firaxis lover også at den tiden da en enhet stridsvogner kunne bli drept av en gruppe krigere utstyrt med spyd er forbi, og i tillegg vil individuelle enheter kunne få erfaring i kamp, noe som vil gi dem tilgang til spesifikke bonuser. Teknologisystemet har blitt endret for å gi spilleren mer valgfrihet - nå vil det være mulig å velge flere helt ulike ruter gjennom teknologitreet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Civilization IV så snart vi får den.

Siste fra forsiden