SteelSeries StarCraft League

«TargA» ble ligamester for andre gang på rad

Slo «Snute» med svært overbevisende spill.

Targa ble seriemester for andre sesong på rad.
Team Acer, Blizzard. Montasje Gamer.no

Fredag avsluttet Norges beste StarCraft II-spillere SteelSeries StarCraft League som vi i Gamer.no har arrangert de siste månedene. I finalekampen på SpillExpo-messen i Lillestrøm dukket to av miljøets beste spillere opp, etter å ha spilt seg til toppen av tabellen: Kristoffer «TargA» Marthinsen og Jens «Snute» Aasgaard.

Etter en forrykende best-av-fem-runde, der begge spillerne troppet opp med Zerg-rasen, ble det TargA som kom ut som kongen på haugen. Han slo rivalen 3-1, og viste med det nok en gang at han lett kan hamle opp med Snute. Seieren var verdt 15 000 kroner, mens Snute fikk 7000 for andreplasen.

Dermed har TargA vunnet SteelSeries StarCraft League for andre sesong på rad, etter at han også vant sluttspillet i sesong 1 i vår.

Se video av kampene nederst i artikkelen »

Har bedret seg

Det har likevel ikke alltid vært slik, og TargA selv sier at han har bedret seg i den siste tiden, og at han derfor nå presterer så bra.

«Snute kom på andreplass.

– Det skyldes at jeg har blitt flinkere til å holde hodet kaldt. Dette året har jeg slitt litt med det mentale spillet i StarCraft II, og har gjort sinnssykt mye unødvendige ting på turneringer, og har derfor ikke klart å spille opp til nivået mitt, forteller han til Gamer.no om spillingen den siste tiden.

Han og Snute møtes ofte i de norske finalene. På begynnelsen av året kjempet de for eksempel om førstepremien på både bLAN og Nemean LAN. Da var det Snute som tok førsteplassen. Skal vi dømme etter helgens oppgjør er det nå TargA som har overtaket.

– Vi har spilt mye i det siste, og Snute har en tendens til å «blind countre» det jeg gjør. Derfor endret jeg spillestilen min litt, og spilte mer aggressivt enn jeg pleier. Det fungerte bra, forteller han om oppgjøret på SpillExpo.

Representerer Norge i Baku

Tidligere i år vant TargA kvalifiseringen til mesterskapet i Baku, der flere land skal møtes for å kjempe . Akkurat nå er han og resten av vinnerne i de andre spillene der nede for å lade opp til kampene som spilles denne uken. Selv tror han at han har sjansen til å gå til topps der, så lenge han klarer å unngå å møte særlig én spiller på veien. Etter det runder han muligens av for året.

– Jeg vet ikke om det blir noen flere turneringer på meg i år, men jeg skal prøve mitt beste for å holde det nivået jeg har nå, og forhåpentligvis forbedre meg litt spnn at jeg er klar for neste år og den nye sesongen med WCS, lyder fremtidsplanene.

Vi kommer tilbake med informasjon om hvordan du kan følge turneringene i Baku her på Gamer.no.

Les også
Anmeldelse:

TargA er ikke den eneste som vant i våre turneringer i helgen:
Aria eSports vant League of Legends-ligaen »
Expert-Gaming gikk til topps i vår Counter-Strike-liga »

Siste fra forsiden