Sluttspillet i Telenorligaen - Hearthstone

Team League-debutanter stakk av med seieren i Telenorligaen

Den rutinerte Nordavind-kapteinen Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe vant solospillet.

Hans Skovli/Dynasty

Forrige helg var det endelig klart for at sesongens beste lag og spillere skulle gjøre opp om tittelen Norges beste spiller og Norges beste lag i Hearthstone. Det avgjørende sluttspillet i Telenorligaen for enkeltspill ble en spennende med 32 spillere som hadde kvalifisert seg videre fra gruppespillet som har utspilt seg i vår. Alle var klare til å kjempe seg videre i en dobbelt-elimineringsspill, altså at man må tape to ganger for å ryke ut.

Vårens sluttspill fikk vist frem bredden i norsk Hearthstone på en veldig god måte. Rutinerte spillere som «EpicSaxGuy» og «Diggen» var veldig lenge med i kampen om finale, men ble tilslutt slått ut av tidligere Telenorligavinner Christian «Devou» Solvang.

Vi fikk også stifte nye bekjentskap med flere talenter blant det norske folk – nykommerne og debutanter i sluttspillet «IMS» og «Bavaro» slo ut flere av Norges mest rutinerte spillere – og tok seg nesten hele veien til finalen i nedre bracket.

Det ble til slutt «Devou» og Lions stjernespiller Thomas «Thomerio» Eriksen som skulle kjempe om plassen i finalen.

De eldste er fortsatt best

Det ble til slutt en finale mellom to spillere som hadde en helt forskjellig inngang til nettopp finalen – Nordavind sin kaptein Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe tok seg hele veien til finalen via øvre bracket med ett veldig solid 5-0 resultat. Der møtte han tidligere Telenorligavinner Christian «Devou» Solvang som hadde kjempet seg gjennom nedre bracket, hele veien til finalen.

Begge finalistene møttes en gang tidligere i finalen i 2016, og der det var «Devou» som trakk det lengste strået, og kunne smykke seg med tittelen Norges beste Hearthstonespiller.

Dette var altså to veldig sultne spillere, der den ene kunne bli historisk ved å være den første til å bli Telenorligavinner to ganger – mens den andre ønsket revansj fra forrige finale mellom dem. Det ble til slutt en solid 3-1-seier til «Zorkthar» som kunne slippe jubelen løs, etter en spennende og nervepirrende finale og vant 10 000kr. Nordavind sin kaptein har i en årrekke nå blitt ansett som en av Norges beste spillere, men det er første gang han gikk hele veien til topps, etter to andreplasser.

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe fikk endelig revansje over «Devou».
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

– Hva var de første tankene som kom når du så at det var din tidligere finalemotstander «Devou» som du kom til å møte?

– Jeg og «Devou» snakket underveis og vi spøkte hele veien om at det kom til å bli «El Clasico» i finalen. Det var litt artig at jeg faktisk møtte «Devou» i finalen. Godt å få den revansjen.

Nordavind-kapteinen sier at han ikke kjente noe særlig på nervene på grunn av sin rutine.

– Føler jeg har så mye rutine at jeg ikke blir nervøs av sånt lengre, en viss rastløshet og kribling finnes etter å komme i gang, men ingen nerver.

Selv om seieren nå er i boks, legger ikke Gangstøe seg på hvilebenken. Nå settes fokuset videre mot neste turnering.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Nå blir det å forberede gutta til HCT Seoul, og så skal hele gjengen til Dreamhack Summer, deretter HCT Italy. Planen for året er å toppe lagrangeringen til Blizzard stort sett hver sesong, og få en spiller med til World Championship, sier Gangstøe.

Gangstøe er også nominert til landslaget. Han ønsker veldig gjerne å gjøre dette igjen.

– Å kunne representere Norge i internasjonal sammenheng er noe av det mest motiverende og største jeg har vært med på. Det gjentar jeg gjerne. I år vinner vi. Vi har også muligheten til å stemme frem ett enda sterkere lag enn i fjor – de beste har etablert seg og de fleste vet hvem de skal stemme på for å gi oss best mulig sjanse. Du skal ikke se bort i fra at hele laget blir fra Nordavind, men «Diggen» kan nok snike seg inn, avslutter Gangstøe.

Underdogs gikk hele veien

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Casper «Hunterace» Notto
Frederik «FreddyB» Bohé
Eirik «ntR» Midtstue

På søndagen var det nok en gang duket for Team League-sluttspill i Telenorligaen, der fire av Norges største lag skulle kjempe om førsteplassen. Lagene som hadde tatt seg til sluttspillet var Lions EK, Riddle eSports, Dynasty eSports og Nordavind.

I seriespillet så var det Lions EK som toppet tabellen, og kunne velge hvilken motstander de ønsket å møte i sin semifinale. Der valgte de Dynasty Esports som da skulle vise seg å gi mer kamp en det løvene fra Oslo kunne takle, og dermed ble det nettopp Dynasty som gikk videre til finalen etter det som kan betegnes som den lengste Hearthstone-kampen denne sesongen med over tre og en halv time, og sluttresultat 6-5 favør Dynasty.

I den andre semifinalen så ble det en noe enklere vei til finalen for Nordavind. Guttene i svart og hvit stilte sine antatt tre sterkeste utøvere med nemlig «Hunterace», «ntR» og «FreddyB». Laget som blir omtalt som verdens beste Hearthstone-lag hadde mange øyne på seg før kampen mot Riddle, og inntok favorittstempelet før sluttspillet var i gang, og det ble ikke noe mindre etter oppvisningen mot nettopp Riddle.

Riddle hadde mange rutinerte spillere på laget, men desto mindre aktive i dagens Hearthstone-miljø. Det ble rett og slett for mye for Riddle, som måtte se Nordavind enkelt slå de 6-0.

Sent søndag kveld var det duket for finale mellom Nordavind og Dynasty eSports. Nordavind på sin side hadde mulighet til å bli Team League-vinner for fjerde gang på rad, mens dette var Dynasty sin første sjanse i dette formatet.

Lagene fulgte hverandre tett hele veien, med gode solide runder som det luktet stort internasjonalt nivå av. Dynasty sitt unge mannskap viste muskler mot de aller største når det gjaldt som mest og var hele veien foran Nordavind gjennom matchen, og tok til slutt også seieren foran stjernegalleriet fra Nordavind.

DISSE SPILTE FOR DYNASTY

Vis mer

Richard «Elefanti123» Opheim
Nicolai «Inf3ct3d» Wahl
Daniel «DanielBeadle» Straume Beadle

Spillerne «Inf3ct3d», «Elefanti123» og «DanielBeadle» kunne juble høyest over bragden ved å vinne over det som er ansett som ett av verdens beste lag.

Dynasty-kaptein Hans Ludvig «ShadowBow» Skovli var meget fornøyd etter kampen.

– Som et nytt lag så alle på Dynasty som en underdog, som mest sannsynlig ikke ville komme til sluttspillet en gang. Men da vi slo Nordavind i første runde bare én uke etter at laget ble satt sammen fikk vi plutselig mange øyne på oss. Dette ga oss mye selvtillit, noe som har hatt mye å si for oss denne sesongen. To av spillerene jeg vil trekke frem spesielt mye er «arnegutten48» og «elefanti123», som begge har gjort en formidabel jobb for å få laget til der det er nå, sier Skovli.

Dynasty sikret seieren i sluttspillet i Team League.
Hans «ShadowBow» Skovli/Dynasty

Han sier at følelsen av å vinne var helt fantastisk.

– Da vi vant følte jeg meg veldig stolt og glad. Å kunne kalle seg Norges beste lag er en ubeskrivelig god følelse.

Noen av spillerne på Dynasty skal reise rundt på forskjellige turneringer. Han håper også at noen av spillerne hans får sjansen på landslaget.

– Fra nå skal vi alle ta en velfortjent sommerferie. Jeg vet at «Arnegutten48» og «DanielBeadle» skal delta i HCT Italy, og ønsker dem lykke til der. To av våre spillere «Arnegutten48» og «Elefanti123» er nominerte til Hearthstone Global Games, og jeg anbefaler alle å stemme fram disse to spillerne, de har gjort en ekstremt god sesong, og er verdige representanter for det norske laget, avslutter Skovli.

Siste fra forsiden