Norge videre i WESG

Team Norway videre til den europeiske finalen

«Aurora» mener det er forskjell på menn og kvinner i e-sport, og er glad for at det er separerte turneringer.

Her er «Aurora» fra Copenhagen Games i år.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Online-kvalifiseringen for dameturneringen i WESG er ferdigspilt, og et norsk lag har kvalifisert seg videre til den europeiske finalen i Barcelona i november. Her skal de konkurrere mot andre Counter-Strike-lag om en premiepott på 120.000 kroner og en plass til hovedsluttspillet i Kina neste år. Her skal det konkurreres om nærmere 1.5 millioner kroner.

Kort vei til Barcelona

DETTE ER TEAM NORWAY

Vis mer

Hege «Hedje» Botnen
Aurora «Aurora» Lyngdal
Matilde «Mattye» Wiik
Marita «Minnie» Sørensen
Nina «Foxglove» Kovács

Med bare fem påmeldte lag var det ikke mange runder laget måtte gjennom for å kvalifisere seg. Først ut var en kamp mot Finland. Her vinner de norske damene enkelt, og i finalen stod et bulgarsk lag på andre siden av kartet. Dette resulterte i 2-0 til Norge, og man kan si at damene kom seg til Barcelona lekende lett.

En av laget spillere, Aurora «Aurora» Lyngdal, er strålende fornøyd med egen turnering for damene.

– Det ble litt kort prosess. Mot Finland så visste vi egentlig ikke helt hva vi kom til å møte. Vi har aldri spilt mot dem før, ei heller hørt om noen. De skøyt hardt og var kjempeflinke. Ungarn visste vi var ganske flinke, så vi vurderte sjansene til 50/50. Vi tenkte bare å gjøre vårt beste og satse på å vinne. Det føltes jævlig bra når vi vant, forteller en glad Lyngdal til Gamer.no.

Lyngdal er fornøyd med turneringen og gleder seg til sluttspillet.

– Synes det er kjempebra med egen satsing når det tross alt er et verdensmesterskap. Siden ESWC ikke blir å arrangere noe, så er det bra vi i alle fall har noe. Det gleder meg å kunne representere Norge igjen.

Matilde «Mattye» Wiik spiller også for Team Norway.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Under det europeiske sluttspillet kan motstanden bli tøffere, men Lyngdal håper de kommer til å vise fram en god side der.

– Siden vi bare er et mikslag så blir det vanskelig å forvente noe, men vi håper å gjøre det bra og det hadde vært knall å kvalifisere seg til Kina.

– Kan det hende vi ser en helnorsk satsing etter dette?

– Jeg tror at slik ting er nå, så er alle fornøyd med egne lag, men hvem vet hva framtiden bringer.

Ønsker adskilte turneringer

Les også
Lørdag kåres Norges beste Rocket League-lag

Tidligere har det vært diskutert om man bør ha egne jenteturneringer, eller om man skal kombinere dette. Lyngdal mener det bør være separert.

– Jeg synes det bør være separert. Selv om det ikke er en fysisk sport så er det forskjell på menn og damer med hvilke evner vi har. Menn har rett og slett bedre reaksjoner enn kvinnene, og andre viktige faktorer som for eksempel bedre bevissthet om omgivelsene. Det er kjempefint med mikset turneringer, men synes ikke man bør slutte med separerte turneringer. Håper det kommer vitenskapelige studier som viser forskjellen mellom menn og kvinner i e-sport innen noen år, avslutter Lyngdal.

Siste fra forsiden