Telenorligaen / Hearthstone

Telenorliga-vinneren sikter mot Blizzcon 2017

Christian «Devou» Solvang har store ambisjoner.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For drøyt to uker siden vant Christian «Devou» Solvang Telenorligaen-sluttspillet i Hearthstone, etter å ha slått BX3-spilleren Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe 4-2 i finalen. Og nå rettes oppmerksomheten utenfor landegrensene.

– Jeg satser selvfølgelig på å kvalifisere meg til «prelims» igjen, og deretter forhåpentligvis Blizzcon, sier Solvang til Gamer.no.

Slitt med motivasjonen

Christian «Devou» Solvang.
Privat

Solvang var irriterende nære å delta i sluttspillet i vårmesterskapet i Hearthstone i California i år, og innrømmer at motivasjonen fikk seg en knekk etter at USA-billetten glapp. I den siste runden tapte han for nederlandske Thijs «ThijsNL» Molendijk, som gikk helt til topps i mesterskapet.

– Jeg har vært veldig inaktiv etter plasseringen min i «Spring Prelims». Det kostet litt på motivasjonen å være en seier unna å få reise til USA å spille mesterskapet, men nå er vi i gang med en ny runde, sier Solvang.

Forhåndsfavoritt

Christian «Devou» Solvang i kamp mot britiske «Georgec» vårmesterskapet i Hearthstone.
Privat

Om seieren i Telenorligaen sier han følgende:

– Jeg var nok ansett som en av de større favorittene til å vinne, men man kan aldri forvente noe i et spill som Hearthstone. Spesielt ikke i en serie med over 200 deltakere selv om kanskje bare 10 var reelle vinnerkanidater.

Favorittstemplet til tross, Solvang gikk på et overraskende tap i første runde mot «Hakmyr». Han trekker også fram kampene mot «Kolbein» og «GK KINGsplozive» som jevne kamper som fort kunne bikket andre veien.

– Det var en spennende finale hvor jeg definitivt var heldigere enn min motstander i den siste runden, legger Solvang til.

Det éne tapet mot «Hakmyr» gikk imidlertid ikke inn på Solvang.

– Jeg tenkte jeg ikke spesielt mye over det. Jeg var inaktiv på tidspunktet, og burde uansett ha veldig gode muligheter til å gå videre fra gruppen ettersom jeg ikke kjente til noen av de andre spillerne i gruppen fra før av, sier Solvang.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Takker «Matpakke»

Stian «Matpakke» Paulsen.
Privat

Telenorliga-gullet ble imidlertid ikke sikret av «Devou» helt på egenhånd. Bak seg står den første vinneren av Injection Gaming Hearthstone League, Stian «Matpakke» Paulsen.

– Jeg vil rette en spesiell takk i retning min uvurderlige analytiker Stian «Matpakke» Paulsen. Fantastisk spiller i seg selv, og minst like god støtte for de rundt han som får nyte av hans analytiske evner. Sier som jeg sa i GKs tavern night før sluttspillet, han er en glemt «diamant» i det norske miljøet, han var tidlig stor og er fremdeles en av de beste. Hadde neppe tatt denne seieren uten Stian. Ellers er Diggen og Gatekeepers-gruppen i helhet en viktig faktor, sier Solvang.

BX3 vant Team League

BX3 var representert i begge Hearthstone-finalene i høstsesongen 2016. Selv om det ikke gikk Zorkthars vei i 1v1-turneringen, gikk det langt bedre i Team League der BX3 beseiret aNimus 6-4.

BX3 endte på andreplass i tabellspillet etter en litt kronglete start med bare én seier på de tre første kampene. På de siste fire kampene ble det imidlertid tre seiere. Sluttspillet ble en behagelig affære for BX3, med 6-4-seiere både mot The Gatekeepers og aNimus.

Tabell 1v1

1. GKDevou
2. BX3.Zorkthar
3. Fiskekaken//BX3.Kolbein

Tabell Team League

1. BX3 Elektroniske Sportsklubb
2. aNimus eSports
3. The Gatekeepers/The Murlocs

Siste fra forsiden