Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Telenorligaen avgjøres lørdag – hvem tar gullet hjem?

Counter-Strike-finalen mellom Oslo Lions og London Conspiracy spilles på SpillExpo lørdag.

Oslo Lions/London Conspiracy/Valve/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene i Counter-Strike og League of Legends finner sted på SpillExpo i november.

Premiene i Counter-Strike: GO:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Etter at det ordinære seriespillet i Telenorligaen ble ferdigspilt tronet Oslo Lions øverst på tabellen med 14 poeng etter syv kamper. London Conspiracy fulgte rett bak med 13 poeng. I semifinalene møtte lagene henholdsvis Demise og BX3. Dette ble to tette oppgjør, men både London Conspiracy og løvene tok seg videre til den gjeve finalen med 2-1-seire.

Lørdag 7. november klokken 14:00 står lagene ansikt til ansikt når finalen avgjøres i en best-av-fem-serie på SpillExpo.

Se oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen »

Oslo Lions: – Vi må holde nervene i sjakk

Årets Telenorliga har gått på skinner sett med Oslo Lions øyne. Laget har enda tilgode å tape en kamp, og løvene håper de klarer å opprettholde momentet også i finalen.

Trener for Oslo Lions, Tommy Aure Monsen, legger vekt på at finaleformatet krever mer av spillerne enn ved tidligere oppgjør.

Tommy Aure Monsen er trener for Counter-Strike-laget til Oslo Lions.

– Å spille best-av-fem kart på et LAN krever mer av spillerne enn når kampene spilles på nett. Selv om rammen rundt kampen er annerledes enn de andre kampene i Telenorligaen, tror jeg spillerne vil klare å prestere godt, sier han til Gamer.no.

– Spenningen vil naturligvis være litt høyere enn tidligere, men det gjelder å være skjerpet gjennom hele oppgjøret. Vi har noen erfarne «ringrever» på laget, samt en «ungkalv» på bare 18 år, så det vil være litt nerver i spill. Så lenge vi klarer å gjøre de om til noe positivt, så skal vi ha alt under kontroll.

Monsen mener det vil være vanskelig å si noe om kampbildet inn mot finalen, siden kampens kart enda ikke er bestemt. Han tror at det laget som har en god dag, og gjør minst feil, vinner oppgjøret.

DISSE SPILLER FOR LONDON CONSPIRACY:

Vis mer

Markus «maak» Karlsen
Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Fredrik «slap» Junbrant
Pål «Polly» Kammen

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS:

Thomas «base» Finnøy
Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Stig «StiGwOw» Holmen
Henrik «neto» Kristengård

– Hvordan vil du oppsummere lagets prestasjoner denne sesongen?

– Da Copenhagen Wolves trakk seg, åpnet det seg store muligheter for resten av lagene i ligaen til å vise seg frem. I mine øyne var Copenhagen Wolves det klart sterkeste laget, særlig med Joakim «jkaem» Myrbostad ombord. Da det ble klart at de trakk seg bestemte vi oss for å gå for gull. Jeg hopper ikke i taket grunnet prestasjonene enda, selv om vi har prestert ganske godt.

Les også
«Sak0ner» er Nordavinds første Fortnite-spiller - fredag spiller han i storturnering

Monsen trekker frem Eirik «spity» Hauger som den spilleren han mener har prestert over all forventning denne sesongen.

– Selv om hele laget har vært bra, har han vært ekstremt god som «entry fragger» for oss i løpet av sesongen. «Spity» har gjort oppgavene sine til «punkt og prikke». Samtidig har alle spillerne hatt kamper hvor de har levert prestasjoner av øverste hylle.

London Conspiracy: – Vi skal vinne hvert kart vi spiller

Alexander Prøis som er manager på London Conspiracy, tror at det vil bli en spennende kamp, der lagene følger hverandre tett.

– Vi har som mål å vinne hvert kart vi spiller, uansett motstand. Selv om Lions er et godt lag, går vi for å vinne 3-0. Samtidig tror jeg det vil ble en meget jevn kamp, med kart der lagene følger hverandre tett.

– At finalen spilles på SpillExpo ser jeg på som en liten fordel for oss. Vi har spillere som har deltatt på store LAN, både internasjonalt og nasjonalt, så jeg tror guttene på laget ikke vil bli særlig påvirket.

London Conspiracys manager Aleksander Prøis.

Prøis forteller også at spillerne ikke er nervøse i forkant av oppgjøret, men at de gleder seg til en morsom kamp. En kamp som han tror London Conspiracy går seirende ut av.

– Hvilken spiller har i dine øyne prestert over all forventning denne sesongen?

– Counter-Strike er et lagspill. Alle drar lasset i samme retning. Vi hjelper hverandre i medgang, og i motgang. Jeg velger derfor å trekke frem våre «stand-ins» som de jeg mener har gjort det overraskende bra, spesielt Patrick «fnacke» Härmälä og meg selv. Vi har prestert god som et lag denne sesongen, dog håpet vi på å vinne det ordinære seriespillet. Men vi kan si oss fornøyde hvis vi runder av med gull til helgen.

Dersom du ikke selv befinner deg på SpillExpo, så kan du se kampen direkte på VGTV lørdag 7. november klokken 14:00.

Siste fra forsiden