Oslo E-sportfestival

Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

Storslått e-sporthelg på Meet Ullevaal 25. og 26. mai.

Det blir masse e-sport på Meet Ullevaal når Oslo E-sporfestival kommer dit.
Martin Johnson

Good Game som eier og driver Telialigaen, og er operatør av Eserien på oppdrag fra Norsk Toppfotball, har annonsert Oslo E-sportfestival. Dette er en sammenslåing av sluttspillene i Eserien og Telialigaen på Meet Ullevaal 25. og 26. mai. I tillegg til disse sluttspillene blir det engasjerende publikumsaktiviteter begge dagene, i følge arrangementsiden på Facebook.

Alle lagene som spiller sluttspillet i Telialigaen er klare, mens siste og avgjørende runde i gruppe C og D i Eserien spilles neste uke.

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg sier følgende om valget om å returnere til Oslo, og å slå sammen sluttspillene i begge ligaene.

– Ettersom vi er tre personer som jobber med alt av e-sport hos oss, så er det helt umulig å ha to større arrangementer så tett på hverandre. Det er selvfølgelig også et kostnadsspørsmål. Vi håper å gå i null på dette, og da kan vi heller bruke pengene vi sparer på å gjøre scenen og sendinga enda fetere. Vi er i Oslo fordi det er enklere for oss og vi tror det er lettere å trekke publikum dit, forklarer Rostvåg.

Ambisiøst prosjekt

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Helgen byr på mange kamper, og med Eserien samtidig blir det enda flere enn på tidligere sluttspill. Rostvåg tror det kommer til å gå fint.

– Det blir ingen enkel oppgave, men i år har vi to lange dager. FIFA-kampene tar heldigvis ikke like lang tid som mye annet, så jeg har trua på at vi skal fortsette å være noe så unikt som et e-sport-arrangement som leverer på tida.

Alle Telialigaen-spillene spilles på PC, mens Eserien sine FIFA-kamper foregår på konsoll. Rostvåg sier litt om hvordan dette løses teknisk.

– Vi gjenbruker stasjonene de spiller på fra studio til Eserien. Disse blir montert opp på en utstikker på scenen på søndag morgen, og dratt til siden når Rocket League og Counter-Strike fortsetter etter finalen. Så ja, det er ganske ambisiøst, men PC-ene man spiller Telialigaen-kampene på flyttes ikke mellom kampene.

Rostvåg kan ikke gå nærmere inn på detaljene rundt hva som skjer utenom scenen, men lover at det blir mye morsomt og engasjerende.

– Det jeg kan garantere når er at det vil blir flust med muligheter for å spille dataspill på gulvet, så det blir ikke kjedelig selv om det er pauser på scenen innimellom. I tillegg håper vi å kunne informere litt om muligheter for å møte spillere og prøve seg mot dem i nær framtid, avslutter Rostvåg.

Tettpakket program

Les også
– Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

Med Eserien inn sammen med nylig omdøpte Telialigaen byr helgen på et tettpakket program fylt opp med fire forskjellige spill, over to helgedager.

Lørdag 25. mai

10:00 - Rocket League-semifinale #1 (Nordavind mot Byte)
11:05 - Rocket League-semifinale #2 (Bamble mot Razzle Dazzlers)

13:00 - Counter-Strike-semifinale #1 (Apeks mot Riddle)
16:30 - Counter-Strike-semifinale #2 (Nordavind mot Momentum)

19:30 - League of Legends-finale (Nordavind mot Celestial)

Søndag 26. mai

10:00 - Eserien kvartfinale #1
10:00 - Eserien kvartfinale #2
11:15 - Eserien kvartfinale #3
11:15 - Eserien kvartfinale #4
12:30 - Eserien semfinale #1
13:45 - Eserien semifinale #2
15:00 - Eserien-finale

16:45 - Rocket League-finale

18:15 - Counter-Strike-finale

Siste fra forsiden