Feature

Telialigaen - Counter-Strike

Telialigaen-rekken stopper ikke for Apeks

Apeks er storfavoritter til å ta sin fjerde strake tittel.

 Kristian «akEz» Kornbakk og Apeks øyner nok en ny Telialigaen-pokal.
Sindre Stien/Good Game

Lørdag braker det hele løs når Telialigaen i Counter-Strike skal avgjøres. Regjerende seriemestere Apeks åpner ballet mot en av sine erkefiender Nordavind klokken 11:15. Deres største utfordrer Bifrost spiller sin semifinale mot Riddle klokken 14:45 før det hele avgjøres klokken 18:45.

Det blir et spennende, men merkverdig sluttspill ettersom restriksjonene satte en stopper for festen på Skur i Oslo. Dermed spilles vårens sluttspill over nett.

Hvem stiller sterkest når Norgeseliten skal gjøre opp om den gjeveste tittelen nasjonalt? Vi har sammen med Tommy «TommyM» Monsen vurdert de fire lagene i sluttspillet. Forhåpentligvis blir det enklere når vi nederst i saken tipper utfallet av sluttspillet.

Sluttspillet ser du på TV 2 Sumo fra lørdag klokken 11:00 »

SESONGENS SPÅDOM: Denne sesongen har Apeks alt å tape

Favoritten: Apeks

Apeks har snudd den vonde trenden.
Sindre Stien/Good Game

DISSE SPILLER FOR APEKS:

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan
Pål «Polly» Kammen (innbytter og trener)

Dennis «dennis» Edman (spiller ikke sluttspillet)

Apeks jakter sitt fjerde strake seriemesterskap og er naturlig nok regnet som storfavoritter inn mot sluttspillet. Likevel medfører overgangsreglementet at trener Pål «Polly» Kammen igjen må i aksjon for Apeks. Likevel vil alt annet enn et nytt seriegull vært et enormt nederlag i følge Monsen.

– Apeks har vært så gode som man skal kunne forvente, men slet faktisk mot Bifrost. Likevel er de klare favoritter, og alle forventer at de vinner sluttspillet.

Sesongen har vært en stor berg- og dalbane for et Apeks-lag som har sett seg nødt til å gjøre et spillerbytte. Det har ført til en oppsving i resultatene i det siste. Monsen trekker frem kapteinen

– I de siste kampene internasjonalt har «akEz» vært enorm, og jeg forventer at han også leverer i sluttspillet. Mye av det han gjør, spesielt på anti-terrorist-siden, er vanskelig å stoppe når han har selvtillit og dagen.

Les også
– Er ikke til å komme unna at «maru» er den med høyest nivå av oss

LES OGSÅ: – Vi har fått sett glimt av storhet fra Apeks

Utfordreren: Bifrost

DISSE SPILLER FOR BIFROST:

Kan Bifrost og Snorre «fletch» Granerud stjele tittelen fra Apeks?
Sindre Stien/Good Game

Snorre «fletch» Granerud
Steffen «SLY» Amundsen
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Mikael «mikki» Gaup
Bjørnar Fauske «bfr» Røn

Bifrost knivet med Apeks helt til siste serierunde denne sesongen, men alt har ikke vært helt som det skal i Bifrost-leiren. Snorre «fletch» Granerud kunne røpe at både Steffen «SLY» Amundsen og Jesper «Jimbo» Kamsrud forlater Bifrost ved sesongslutt. Dermed er ikke oppladningen optimal for Apeks' største utfordrer.

– Bifrost har uten tvil levert bedre enn forventet denne sesongen. De har knivet helt i toppen med Apeks, og burde faktisk vunnet det innledende spillet. Det er synd at de ikke skal fortsette med den lagoppstillingen, for det kunne blitt virkelig bra. Jeg er rimelig sikker på at det kun er Bifrost som kan slå Apeks i dette sluttspillet, forteller Monsen.

Mange fikk øynene opp for Bjørnar Fauske «bfr» Røn forrige sesong. Denne sesongen har han virkelig etablert seg som en av ligaens beste spillere. Monsen tror Røn har en spennende fremtid i møte.

– Stjernespilleren er «bfr», som blir avgjørende for om de skal klare å gå hele veien. Han har virkelig bevist i år at han er klar for større oppgaver.

LES OGSÅ: To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet

Underdogsene: Nordavind og Riddle

Thomas «Vertigo» Andresen og Nordavind møter regjerende seriemester Apeks.
Sindre Stien/Nordavind DNB

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Simen «Sido» Rem
Ådne «sense» Storås Fredriksen
Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter

Nordavind er det eneste laget som ikke ankommer sluttspillet uten nylig planlagte eller gjennomførte endringer. Det kan medføre at laget stiller sterkere enn antatt. Monsen levner likevel fjorårets finalist små sjanser mot den regjerende seriemesteren.

– Nordavind startet dårlig med ulike lagoppstillinger, men hentet seg fint inn på slutten. Har vært fryktelig varierende i internasjonale kamper, og mye tyder på at de skal få det tøft mot Apeks i semifinalen. Deres håp er å analysere Apeks i senk, og ta de skikkelig på senga.

Monsen mener imidlertid at Christoffer «hEllberg» Andersen kan skape trøbbel for enhver motstander.

– Stjernespilleren er i mine øyne «hEllberg», som er umulig å stoppe på gode dager.

LES OGSÅ: – Sesongen vår startet veldig trøblete

Morten «zEVES» Vollans tid i Riddle er straks over.
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Morten «zEVES» Vollan
Daniel «zykes» Jensen
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Riddle fikk inn mye erfaring da Morten «zEVES» Vollan ble hentet til klubben før sesongen. Kortidsprosjektet er over og Vollan avslutter sesongen med sluttspill for Riddle og er klar for Copenhagen Flames. Det tror Monsen vil være en tydelig faktor for Riddle prestasjon lørdag.

– Jeg har ikke noe tro på at de skal ha sjanse mot Bifrost. De har ikke levert så godt som jeg har forventet, og de har på ingen måte hatt en god oppladning inn til sluttspillet heller. «zEVES» har nylig signert for et nytt lag, så jeg har vanskelig for å tro at han har fullt fokus rettet inn mot sluttspillet heller.

Monsen mener Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen må hente frem sitt aller ypperste for at Riddle skal kunne yppe seg mot Bifrost.

– Om de skal ha mulighet til å slå Bifrost må de være virkelig påskrudd individuelt. Der må «MV» vise at han fortsatt har evnene til å vinne kamper alene, avslutter Monsen, som endelig skal tilbake på TV-skjermen.

LES OGSÅ: – Utviklingen i norsk e-sport er stillestående

Slik tror vi sluttspillet ender

Samtlige utenom en har troen på nok en Apeks-tittel, og tror hverken Nordavind eller Riddle har sjanse til å overraske vårens to beste lag. Kan vi likevel få en skrell lørdags morgen uten optimal oppladning for flere av lagene?

Plassering«TommyM»«Landor»MathiasOleKristian
1. plassApeksApeksApeksBifrostApeks
2. plassBifrost BifrostBifrostNordavind Bifrost
3./4. plassNordavind NordavindNordavindApeks Nordavind
3./4. plassRiddle RiddleRiddleRiddle Riddle

Siste fra forsiden