Sluttspill i Eserien

Temperatur mellom Brann og Ranheim

Midt i kampen ble det spillestopp og full krangel mellom Anders Rasmussen og Sondre Voktor.

Full diskusjon mellom Anders Rasmussen (t.v), Sondre Voktor og arrangør Bjørn-Ola Bråten Lang (t.h)
Sindre Stien/gamer.no

I den andre semifinalen var det duket for et hett oppgjør mellom Brann og Ranheim.

Det hadde gått 60 minutter og Brann ledet den første semifinalekampen 3-0 over Ranheim, når det plutselig ble stopp i spillet på grunn av tekniske problemer. Kampen måtte startes på nytt, og Branns Anders Rasmussen diskuterte heftig for å få beholde ledelsen sin, selv om han i følge reglene i Eserien ikke hadde krav på det. I Eseriens regelbok står det at det må ha gått mer enn 80 minutter av kampen, for at den ikke skal måtte starte på nytt hvis et teknisk problem oppstår.

Se semifinalen mellom Brann og Ranheim i opptak på Dplay »

– Det verste som kunne ha skjedd

Ranheim-spiller Johan Færaas satt ved siden av sin lagkamerat under dramaet, og forteller hva han ville ha gjort dersom han ble utsatt for samme situasjon.

Ranheims Johan Færaas likte ikke situasjonen som oppsto i semifinalen.
Mohammed Barzinje

– På dette nivået skal ikke slike situasjoner oppstå. Det å få et kampavbrudd midt i en semifinale er det verste som kunne ha skjedd. Min personlige mening er at jeg ville sluppet inn tre selvmål i omkampen. Det er noe jeg ville gjort fordi ønsker å leve opp til Ranheim sine verdier. Vi skal ikke utnytte urettferdige situasjoner. Når det er sagt, så er det en veldig vanskelig situasjon å være i. Jeg ønsker å støtte Sondre, som følger reglene Eserien har satt. Vi ender med å tape kampen, og dermed er ikke situasjonen avgjørende på noen måte, forteller Færaas før han setter seg ned i stolen for å spille bronsefinale mot Mjøndalen.

LES OGSÅ: Eserien står mellom Brann, Start og Vålerenga

– Dette ville aldri vært et problem i fotball

Umiddelbart i sendingen var det svært vanskelig å forstå hva som egentlig skjedde på scenen. Hovedperson Anders Rasmussen forklarer det slik:

– Det var noen som skrudde på en PlayStation-kontroller, og det var som om noen prøvde å komme seg inn på konsollen min og logge meg av. Dermed ble jeg jo frakoblet. Jeg mener på at, selv om det står i i Eseriens regler at det ikke gjelder før det har gått 80 minutter, så føler jeg at det mest rettferdige er å begynne på det tidspunktet vi var på da det skjedde, med samme resultat. I utgangspunktet hadde aldri dette vært et problem i vanlig fotball.

Rasmussen har så langt i Eserien vist seg å være svært rolig mens han spiller, men rogalendingen viste seg fra en litt annen side i semifinalen.

– Jeg er jo egentlig en ganske rolig person, men jeg fikk med meg at publikum var mer på min side enn Sondre sin side, så da synes jeg at Ranheim fortjener å få litt tilbake.

Erland Lie Bjørneberg hysjer på Sondre Voktor.
Sindre Stien
Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Lagkameraten Erland Lie Bjørneberg har i likhet med Rasmussen vært svært rolig underveis i turneringen. Etter første kampen fikk bergenseren den tøffe jobben om å beholde ledelsen midt i kaoset.

– Det er jo veldig vanskelig å holde på en ledelse. Spesielt når det bare er to mål, og jeg møtte en god spiller. Når han angriper og angriper, så jeg kunne jeg ikke bare stå bak å forsvare meg, jeg måtte nesten gå fremover selv også. Heldigvis klarte jeg å komme tilbake etter å ha gitt opp ledelsen vår, sa Bjørneberg rolig.

I det ene tilfellet når Bjørneberg scoret sendte han et lite stikk i retning Voktor. Noe han forklarer slik:

– Grunnen til at jeg gjorde det var fordi han, etter å ha scoret sitt andre mål, sa: «sett deg ned», da svarte jeg bare tilbake på min måte.

– Vi må følge reglene som er satt

Bjørn-Ola Bråten Lang, prosjektleder for Eserien, ble involvert i situasjonen for å avklare hva som skulle gjøres. Han forteller at reglene var tydelige på hva som skal skje i slike situasjoner.

– Frakoblinger skjer dessverre. Det er en del av e-sporten. Vi skrev regelverket før sesongstart, og det har oppstått noen lignende situasjoner som dette hittil i sesongen. Vi er konsekvente og forholder oss til regelverket vi har hatt hele veien.

Det ble en dramatisk situasjon på scenen, og spillerne var ganske fyret opp. Bråten Lang forteller om viktigheten av å forholde seg rolig i en slik situasjon.

– Det er klart at noen vil mene at vi skal idømme Ranheim tre selvmål. Det er mye følelser i sving og mye som står på spill. Dette er spillere som skal oppføre seg profesjonelt og forholde seg til regelverket. Avgjørelsen er tatt rett ut av regelboken.

– Jeg hadde reagert på akkurat samme måte

Voktor lå under 0-3 i det kampen ble avbrutt. Voktor forteller hvordan han opplevde situasjonen:

En svært engasjert Voktor jubler etter å ha satt inn 1-0 i omkampen mot Brann.
Sindre Stien

– Det er sånn som skjer i FIFA. Regelverket ble sendt ut før sesongen startet, og der står det tydelig at kampavbrudd før 80 spilte minutter betyr en omkamp. Dersom det hadde vært jeg som måtte gi fra meg en 3-0-ledelse så hadde jeg ikke vært særlig fornøyd jeg heller. Jeg hadde nok reagert på samme måte som Anders gjorde. Det er mye som står på spill, og det er lett å bli sint og lei seg når sånne ting skjer.

Rett etter at omkampen startet gikk Ranheim og Voktor opp i en 1-0-ledelse. Det var høylydte reaksjoner fra salen. Voktor berømmer motstander Rasmussen for måten han kjemper seg tilbake i kampen på.

– Det er kjempetøft å få 1-0 i fleisen rett etter en slik situasjon. Han kom veldig sterkt tilbake og spilte en veldig god FIFA-kamp, som de til slutt vant.

På spørsmål om Voktor og Rasmussen er uvenner etter kampen, svarer Voktor med et smil

– Det skal være temperatur og stemning under kampene. Man skal fyre seg opp og kjempe for laget og drakten. Når kampene er over er vi gode venner og det er god stemning mellom oss i FIFA-miljøet.

Siste fra forsiden