Tetris til DS

Et av tidenes mest populære (og geniale) spill er på vei til DS, med massevis av nyheter.

Farsotten Tetris ble utviklet i 1985, av Alexey Pajitnov som jobbet på det sovjetiske vitenskapsakademiet. Spillet spredde seg raskt ut forbi jernteppets grenser, og det tok ikke lang tid før det var å finne til alle de populære datamaskinene på åttitallet. Det var imidlertid Gameboy-versjonen som virkelig gjorde spillet populært, og mange kjøpte Nintendos bærbare spillkonsoll kun så de kunne spille Tetris.

Nå håper Nintendo at Tetris nok en gang skal selge konsoller for dem. 20. mars kommer Tetris DS, som bygger på det klassiske formatet, men inkluderer trådløs flerspiller og et nytt element av interaktivitet, ved hjelp av den trykksensitive skjermen. Spillet inneholder seks moduser som hvert er basert på et klassisk Nintendo-spill, slik som Super Mario Bros, The Legend of Zelda og Metroid.

Noen spillmoduser har spesielle nøtter som må løses, mens andre fokuserer på kamp mellom to spillere. Andre igjen tillater opp til ti DS-brukere å kjempe mot hverandre, selv om bare en av dem faktisk eier spillet. Ved hjelp av Wi-Fi kan to eller fire spillere også kjempe mot hverandre over nettet.

Siste fra forsiden