Podkast

Retro Crew #64

– The Fate of Atlantis har en av de kuleste begynnelsene i et spill

Ukens mimrestund tar for seg to viktige spill i LucasArts-katalogen.

Vi har tidligere vært innom LucasArts som tema i Retro Crew, men denne uken retter vi laseren på to svært viktige spill i katalogen, nemlig eventyrspillene Indiana Jones and the Last Crusade og Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Indiana Jones and the Last Crusade. (Skjermbilde: Mobygames.com)

Indiana Jones er som skapt for eventyrsjangeren

I disse spillene reiser du rundt i hele verden og løser gåter i kjent LucasArts-vis, og arkeologen og eventyreren Indiana Jones passet veldig godt inn i pek-og-klikk-sjangeren.

The Last Crusade følger historien til filmen med samme navn, og er i følge Jostein Hakestad og Aleksander Hakestad et av de bedre filmspillene noen sinne, selv om kampdelen ikke var noe høydepunkt. Du kunne faktisk dø flere steder i historien der du kjempet mot nazistene.

I Fate of Atlantis fikk vi en helt ny historie som fengslet spillere da spillet kom i 1992. Nazi-Tyskland er på leting etter byen Atlantis for å finne drivstoffet orichalcum, som de ønsker å bruke til å drive krigsmaskineriet sitt for å ta over verden. Men det skjer ikke dersom Indiana Jones finner byen først!

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Indiana Jones and the Fate of Atlantis. (Skjermbilde: Mobygames.com)

Vertene mener historien i Fate of Atlantis som som burde vært bakteppet for den fjerde filmen. Spillet har dessuten en av de kuleste introene i et spill noen sinne, der man spiller gjennom tittelskjermen mens man er på loftet på universitetet for å lete etter en statue.

Gjennom hele episoden får vi høre hva som var unikt med begge disse eventyrene, hvilke elementer som var nyskapende og hvordan spillene påvirket utgivelser som kom senere, helt frem til Uncharted-serien på PlayStation 3. Underveis får vi også minneverdige lydklipp fra både The Last Crusade og Fate of Atlantis.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 63 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 63: Conker Bad Fur Day
Episode 62: Våre favoritter fra arkadehallene på 90-tallet
Episode 61: Er Super Mario 64 tidenes beste lanseringspill?

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Les hvordan spilleventyret startet for LucasArts:
Rescue on Fractalus fra 1984 var et grensesprengende spill »

Siste fra forsiden