Vi minnes gullalderen til LucasArts

Ukens podkast dedikeres til noen av historiens beste eventyrspill.

Fra slutten av 80-tallet til slutten av 90-tallet var LucasArts et kvalitetsstempel i seg selv. Kjøpte du et spill med den gjenkjennelige logoen på, kunne du være trygg på at det du fikk var knallbra.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Varierte og minneverdige spillopplevelser

Det hele begynte som LucasFilm Games, som tidlig bestemte seg for å ikke bare satse på LucasFilm-rettigheter. Strategien var å komme opp med mange nye universer og konsepter, og denne kreativiteten så man blant annet i spill som Loom, Sam & Max, Monkey Island og Maniac Mansion. Samtidig lagde de ofte gode, lisensierte spill i universene til Star Wars, Indiana Jones og The Dig.

I denne episoden holder vertene seg til eventyrspillene fra LucasArts. I podkast-studioet er Are Ness Fløgstad, Inger Lise W. James og Jostein Hakestad, som introduserer oss for den kjente SCUMM-motoren og utviklingen av den. Deretter dykker de ned i den ene spillklassikeren etter den andre.

Midtveis i showet får vi et pauseinnslag med en «trailer» fra det aller første LucasArts-spillet, Rescue on Fractalus, før Erik-André Mamen fra Gamer.no kommer på besøk. Han forteller lytterne om sitt favorittspill fra denne perioden av LucasArts-historien.

LucasArts-katalogen er såpass stor og spennende at det ikke ble tid til å diskutere alle pek-og-klikk-spillene deres. Frykt likevel ikke, Retro Crew og Gamer.no er ikke ferdig med denne nedlagte utvikleren.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 31 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 30: Verdens mest kjente juksekode
Episode 29: Capcoms DuckTales-spillEpisode 28: De beste nyversjonene

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden