The Last of Us - TV-serie

The Last of Us-TV-serien endrer på hvordan viruset sprer seg

Slyngtråder i stedet for sporer.

HBO

HBO sin TV-serie basert på The Last of Us er like rundt hjørnet. I den forbindelse har seriens skapere delt litt ny informasjon, inkludert hvordan seriens virus har gjennomgått en endring fra spillet.

The Last of Us-serien endrer på noen ting fra spillene.
HBO

Nærmere bestemt er det måten viruset sprer seg som justeres. I spillene går dette via sporer som kun dukker opp på bestemte steder i verdenen. Ifølge Naughty Dog-sjef Neil Druckmann ville ikke dette fungert helt på samme måte i virkeligheten.

I serien sprer viruset seg i stedet via slyngtråder, som i tillegg betyr at Joel, Ellie og kompani slipper å måtte styre med gassmasker.

– Når du møter på sporer i spillet må du ta på deg en gassmaske. Hvis vi hadde sluppet ut sporer i luften i den verdenen vi skaper i TV-serien, er det ganske tydelig at de ville spredd seg overalt. Alle ville vært nødt til å ha på seg masker hele tiden og antageligvis ville alle blitt infisert, sa Druckmann i et intervju med nettstedet Comic Book.

Produksjonsteamet prøvde å finne en interessant løsning som også passet inn med ånden til spillserien. Svaret ble de nevnte slyngtrådene, som riktignok ikke er en helt ny idé.

Slyngtråder, eller «tendrils», dukket opp i tidlig konseptkunst for The Last of Us.
Reddit/imissbreakingbad

Etter kunngjøringen gravde Reddit-bruker «Imissbreakingbad» (via Eurogamer) frem et stykke tidlig konseptkunst for The Last of Us. Bildet, som du kan se til høyre, nevner nettopp slyngtråder som «kryper langs bakken og leter etter verter å infisere».

Serien vil ellers ta for seg mer av livet til Joel før apokalypsen inntraff. Til IGN sa skuespiller Gabriel Luna – som spiller Joels bror Tommy – at fans kan forvente litt god, gammeldags familieidyll før alt går galt.

The Last of Us-serien har premiere 16. januar, på strømmetjenesten HBO Max. Utvikler Naughty Dog jobber også med et flerspillerspill satt i samme univers, og vi skal få se mer av dette i løpet av året.

LES OGSÅ: The Last of Us Part I ankommer PC allerede til våren »

Siste fra forsiden