E3 2019 - The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Link's Awakening ankommer Switch i september

Skilter med overhalt grafikk og en ny grottebygger.

Nintendo sparket i gang 2019 med å kunngjøre en omfattende overhaling av det klassiske The Legend of Zelda: Link's Awakening. Etter planen skulle spillet komme en gang i år, og nå er den endelige lanseringsdatoen satt.

20. september kan du utforske Link's Awakening og bygge dine egne grotter.
Nintendo

20. september 2019 er dagen da spillet blir tilgjengelig for Nintendo Switch. Det bekreftet utvikleren via sin årlige E3 Direct-sending på tirsdag.

Stor oppgradering

Fra den opprinnelige kunngjøringen vet vi at Switch-versjonen byr på en stor visuell oppgradering fra spillets opprinnelige Game Boy-utgave.

8-bit-grafikken er byttet ut med mer moderne 3D-grafikk, og spillet benytter seg også av en kontekstbasert kameravinkel som bytter mellom ovenfra-og-ned og vanlig sideskrolling.

Under sendingen avslørte Nintendo også en helt ny funksjon for spillet – nemlig en grottebygger. Etter hvert som spillere utforsker spillets grotter, vil de lagres i en slags database. Deretter kan man hente dem ut og sette dem sammen i hvilken som helst rekkefølge, og så kjempe seg gjennom dem for å vinne nye belønninger.

Link's Awakening ble opprinnelig lansert på Game Boy i 1993, og forteller historien om en Link som blir fanget på den monsterbefengte øya Koholint – der man blant annet støter på skurker fra Mario-universet, som Goomba og Chain Chomp.

Spillet var det første i Zelda-serien som foregikk utenfor kongeriket Hyrule, og foruten protagonisten selv og prinsesse Zelda er de fleste av seriens faste figurer ikke med.

Du finner flere E3-nyheter på vår samleside for messa »

Siste fra forsiden