The Path til Mac

Det er få spill som finner veien fra Windows til Mac, men skrekkspillet The Path er et av dem.

Indiespillet The Path ble sluppet til PC tidligere i vinter, og har blitt omtalt som et nyskapende og kunsterisk skrekkspill med mange ukonvensjonelle elementer. Historien bygger på velkjente Rødhette, og i spillet skal du tre inn i rollen til seks forskjellige søstre, som hver og en skal finne veien til bestemor.

Finner du veien gjennom skogen?

The Path overføres til Mac ved hjelp av TransGamings Cider. De er også kjent for Cedega – et program som gjør det mulig å kjøre Windows-baserte spill på Linux-plattformen. Cider er derimot et program som er laget for utviklere, og ikke ment for sluttbrukere. Windows-spill konverteres via Cider for å kunne spilles på Intel-baserte Mac-maskiner. Programmet har fått mye kritikk for å være utvikleres lettvinte løsning, men det positive med Cider er at det bidrar til at flere spill også blir lansert til Mac. Men prisen har vært høy; et spill mister som oftest mye ytelse gjennom Cider-konvertingen. Man kan spørre seg om fremtiden for dedikert utvikling av spill til Mac ser mørk ut så lenge et lettvint alternativ er tilgjengelig.

Utviklerne i Tale of Tales begrunner hvorfor de har valgt å gjøre spillet tilgjengelig til Mac; de ønsker å appellere til eventyrlysten og det kreative, noe de tydeligvis mener finnes i den jevne Mac-bruker. I følge utviklerne er det ingen elementer av slåssing eller vanskelige puslespill, bare fokus på emosjoner og tanker. Vi kan glemme den blonde, søte og naive Rødhette vi kjenner, for i The Path er hun byttet ut med en mørkhåret tenåringsjente full av angst.

The Path kan fås tak i både til Mac og PC gjennom digital distribusjon her.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden