Anmeldelse

The Suffering

Er du lei av skytespill som bare tar deg fra start til slutt uten overraskende vendinger eller oppgaveløsninger? I The Suffering kan du velge den korte eller lange veien, samt om du vil handle moralsk eller hensynsløst. Finn din egen vei ut av fengselet, bestem din egen skjebne.

Side 1
Side 2
Side 3

Innledningsvis ser vi Torque på vei inn i fengselet, en tilsynelatende brutal morders siste øyeblikk i frihet. Han er anklaget for grove mord på sin kone og to barn. Plutselig begynner hele bygget å riste i det som virker som et kraftig jordskjelv, men så renner det inn monstre fra vegger og tak. Alle i umiddelbar nærhet blir drept. Alle unntatt Torque. Hvorfor og hva som skjer er ennå uvisst, men at det gjelder å komme seg unna er helt sikkert. Det verste sted på jord har akkurat blitt enda verre.

Fengsel er et helvete I The Suffering inntar en rollen som Torque. Han har akkurat blitt satt i Abbott botsfengsel på Carnate øya, som huser kun de mest brutale og hensynsløse kriminelle. Med et godt assortert våpenutvalg må han kjempe seg ut av djevelens hule. Ryktene om Torques handlinger har såvidt begynt å florere da fengselet blir fylt med monstre av en annen verden. Fengselets onde ånder har kommet frem for å drepe alle på innsiden. Åndene er spesielt interessert i å ta knekken på Torque, fengselets nye versting. Torque må finne en måte å komme seg ut av fengselet på, om det så krever at han må ta livet av andre medmennesker. Han har bilder av sin kone og sine barn ferskt i minne, og skal han ta hensyn til sin familiære side må han kjempe moralsk. Hvis ikke vil de for alltid tro at han drepte sin egen familie med vilje.

For å overbevise familiens ånder, må Torque vise at han virkelig er uskyldig. Det skal derimot vise seg vanskelig, blant annet på grunn av fengselslegen Dr. Killjoy. Den sadistiske legen, med en torturfetisj, kan klandres for mye av fengselets elendighet og mange monstre. Doktoren har i lengre tid tatt i bruk utradisjonelle metoder i sin forskning, og har gått fra å kurere folk for deres galskap, til å forverre den. Blant annet har han skapt et monster inne i Torque som frembringes når galskaps-meteret får Torque til å koke over. Han forvandles til et udyr uten sidestykke og det ufyselige beistet er langt mer skremmende enn mye annet i fengselet. Hvor uskyldig er egentlig Torque? Hva som drev doktoren til sine groteske eksperimenter er opp til deg å finne ut, men trå varsomt. En gal doktor med en hærskare sinnsvake monstre er nemlig ikke noe å fnyse av.

Historien kverner rundt et gammelt fengsel med en brutal historie. Det skremmende er at fengselets og spillets idé er basert på et ekte fengsel i California. Blant spillets bonusmateriale finnes det en kort dokumentarfilm om det ekte fengselet. Det at spillet foregår i et veldig lite innbydende fengsel, sper på den skumle spillfølelsen. Spillet kombinerer elementer fra skrekkspill og skytespill, og skaper dermed et bredere nedslagsfelt enn forventet. Det finnes en egen knapp som gjør at spilleren kan veksle vinkel fra første- til tredjeperson. Selv om spillet tydelig er konstruert for tredjepersonsvinkelen, er det en artig vri å kunne veksle fritt. Tempoet i spillet kan være ganske raskt og styringen i førsteperson blir for treg, ukontrollerbar og uoversiktelig. En rekker rett og slett ikke styre eller skyte raskt nok, så å bytte til førsteperson er en snedig detalj, men dessverre ikke spesielt nødvendig.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden