Hva venter oss i mars?

Årets tredje måned har mange godbiter å by på. Vi tar gjennomgangen.

Det er ikke alltid like lett å holde seg orientert i spillverdenen, ikke minst fordi det kommer et tosifret antall store produksjoner på markedet hver eneste måned. Derfor setter vi nå i gang med første innslag i det som etter planen skal bli en artikkelserie hvor vi hver måned trekker frem de viktigste spillene du bør holde øynene åpne for.

Tradisjonelt sett er det gjerne relativt rolig på denne tiden av året, men 2010 ser ut til å bli et ellevilt spillår, og mars er ikke noe unntak. Så her er det bare å la snøen fortsette å lave ned slik at du har en unnskyldning for å bli innendørs til april.


Battlefield: Bad Company 2 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 4. mars

Betaversjonen av Bad Company 2 er godt i gang både for de som har forhåndsbestilt spillet og en lang rekke gratispassasjerer. Spillverket-redaksjonen har også satt de grådige fingrene sine i denne godbiten, og det var en lovende om enn ikke problemfri affære.

Sniktitt: Battlefield: Bad Company 2

I tillegg til en omfattende enspillerdel vil Bad Company 2 tilby en bred flerspilleropplevelse. Det fremste kortet de har på hånden i konkurranse med Modern Warfare og andre skytespill er et klart fokus på kjøretøy, samt en spillverden full av bygninger som kan ødelegges i sin helhet.


Supreme Commander 2 (Windows, X360)

Utgis: 5.mars

Supreme Commander var et sjeldent gjennomført og temmelig populært sanntidsstrategispill. Spillet hadde en rekke gode idéer og ikke minst krigføring i stor skala. Oppfølgeren er forhåpentligvis minst like dyp, like massiv og like engasjerende. Vi får naturligvis en helt ny historie, satt 25 år etter utvidelsespakken Forged Alliance, og mye, mye annet nytt.

Les også
Sniktitt: Need for Speed: Hot Pursuit

En demo av spillet har nylig blitt gjort tilgjengelig på Steam.

Anmeldelse: Supreme Commander


Final Fantasy XIII (X360, PS3)

Utgis: 9. mars

Om du har noe som helst forhold til japanske rollespill venter du nok i spenning på dette allerede. Få spillserier omfavner flere spill enn akkurat Final Fantasy-serien, og det har sin naturlige grunn i at de er umåtelig populære.

Fra Final Fantasy XIII forventer vi enda et spill som er veldig preget av å være japanskprodusert, med Square Enix sin sedvanlige historiefortelling. Denne gangen er spillet satt til den idylliske himmelbyen Cocoon, som brått blir opprørt av oppdagelsen av at en av deres tradisjonelle beskyttere – fal´Ciene – er ondsinnet.

Les også: Det neste Final Fantasy nærmer seg


Yakuza 3 (PS3)

Utgis: 12. mars

Yakuza-serien er ekstremt populær i Japan, og det tredje spillet i serien ble det nest mest solgte PS3-spillet i Japan for hele 2009. I denne delen av verden har vi pent måttet vente, og lenge var det usikkert om vi i det hele tatt kom til å få en utgivelse i vesten. Det får vi heldigvis, og i løpet av måneden får vi mer japansk action med stort fokus på historiefortelling.

Hovedpersonen har slått seg ned på Okinawa der han driver et barnehjem, men slipper ikke unna sin fortid og må raskt tre inn igjen i Japans underverden. Et japansk spill som ikke er preget av en overdådig fantasiverden er nesten litt eksotisk, og vi er spente på å se sluttresultatet.

Les også: Yakuza 3 endelig til Europa


God of War 3 (PS3)

Utgis: 17. mars

Kratos er minst like brutal som før, og eventyret han nå skal ut på er nok også akkurat like hektisk som det pleier å være. Den lille tiden vår mann har fått tilbringe med spillet ga definitivt mersmak.

Sniktitt: God of War III

Vi forventer flere massive guder å drepe, horder av mytologiske beist og en håndfull monstrøse våpen vi kan lage kombinasjonsangrep med. En demo av God of War 3 er også ute Playstation Network nå.


Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (Windows)

Utgis: 18. mars

Command & Conquer-serien er utvilsomt en av de mest suksessrike sanntidsstrategiseriene noensinne, selv om mange mener det begynner å bli nok nå. Tiberian Twilight, som denne utgaven heter, blir litt ulik sine forgjengere og skroter ressurssanking og basekonstruksjon til fordel for kontrollpunkter og rollespill-lignende oppgraderinger.

GDI og NOD er tilbake med mange av sine klassiske enheter, og spillet har som forventet både enspiller-, samarbeids- og flerspillermoduser.

Les også: Tiberian Sun og Firestorm gratis


Dragon Age: Origins - Awakening (Windows, X360, PS3)

Utgis: 18. mars

Utvidelser er sjeldent noe vi gleder oss voldsomt til, men her handler det altså om ekstra innhold til et av fjorårets aller mest populære spill, og et spill som fikk full pott av vår anmelder.

Anmeldelse: Dragon Age: Origins

I Awakening har en ny trussel mot Ferelden oppstått, og tilleggspakken kommer med nye områder, lagkamerater, monstre, evner og trylleformler. Naturligvis kan du fortsette å bruke din helt fra originalspillet.

Les også: Dragon Age utsetter og utvider


Metro 2033: The Last Refuge (Windows, Xbox 360)

Utgis: 19. mars

Stalker-serien har vist oss at ukrainere kan lage stemningsfylte postapokalyptiske skytespill, og selv om det er et annet utviklerstudio som står for Metro 2033 er det akkurat et slikt spill vi venter oss.

Spillet utspiller seg i Moskva i år 2033, 20 år etter en omfattende katastrofe. De overlevende befinner seg under jorden, nærmere bestemt i undergrunssbanesystemet til byen. Men faren er definitivt ikke over.

Les også: Lover lekker grafikk


Just Cause 2 (Windows, X360, PS3)

Utgis: 26. mars

Just Cause 2 kaster seg inn i den noe overbefolkede sandkassesjangeren med ellevill action i et idyllisk tropelandskap.

Svenske Avalanche Studios satser på spektakulære actionscener med voldsomme våpen og kjøretøy, en anvendelig fallskjerm og ikke minst noe spesiell gripekrok.

Spillet skulle opprinnelig komme ut i 2008 – forhåpentligvis har utsettelsene gjort godt.

Les også: Bli action-regissør


Se også opp for disse titlene:

Assassin's Creed II (Windows: 4. mars)
Silent Hunter 5 (Windows: 4. mars)
Silent Hill: Shattered Memories (Wii, PSP, PS2: 4. mars)
Picross 3D (DS: 5. mars)
Warhammer 40.000: Dawn of War II - Chaos Rising (Windows: 12. mars)
Blazblue Calamity Trigger (PS3: 19. mars)
MotoGP 09/10 (X360: 19. mars)
Red Steel 2 (Wii: 25. mars)
The Settlers 7: Paths to a Kingdom (Windows: 25. mars)

Siste fra forsiden