– FIFA har satt en standard vi må slå

Pro Evolution Soccer-representant tar bladet fra munnen og forteller om sine planer.

Om en skal tro undertegnedes egne anmeldelser av de to dominerende fotballspillene har Konami en betydelig jobb å gjøre med Pro Evolution Soccer som tidligere hadde et overtak på FIFA-serien.

Les også: Anmeldelse: FIFA 10

Nå har en av veteranene hos den europeiske delen av PES-utvikler Konami gått åpent ut om jobben de har foran seg. Britiske CVG har gjort et intervju med en frittalende Jon Murphy, som forteller åpent om den nåværende situasjonen for spillet:

– De vi ønsker å gjøre er å stoppe den harde kjernen av våre tilhengere fra å bytte spill. For å være helt ærlig har dette begynt å skje. I flere år satt vi i ro og antok at det aldri ville hende.

Les også: Anmeldelse: PES 2010

Menyer med mindre japansk preg er en av forbedringene som kommer.

Murphy innrømmer at konkurrentens prestasjoner har mye av æren:

– EA har satt en standard som vi må slå. Det er greit, det gir oss en utfordring. Men det er ikke vårt ultimate mål. Vi ønsker å sørge for at vi ikke mister flere tilhengere, og at vi vinner tilbake de vi allerede har mistet.

– PES trengte en oppvekker, og det har vi fått fordi FIFA har dukket opp og gjort sine ting bra. Jeg håper vi kan gå forbi dem igjen, for hvis PES noen gang forsvant og det bare var ett spill igjen må markedet tror jeg vi hadde endt opp med et veldig stillestående fotballspill som alle ble lei av. Uten konkurransen fra begge sider får fotballspill-markedet et problem.

Forbedringer på vei

Heldigvis har Murphy en lang rekke endringer på lur som han håper skal hjelpe PES å ta tronen tilbake. PES 2011 får helt nye animasjoner over hele linjen, som både skal gjøre at det hele ser mer naturlig ut og sørge for at spillernes reaksjonstid reduseres drastisk.

Videre har de droppet en stor del av den kunstige intelligensens som styrer pasninger, og overlater mye av ansvaret til spilleren selv. Ifølge Murphy blir det en stor overgang for mange, men resultatet blir større kontroll over banespillet.

Også fintesystemet har fått en overhaling, og nå er det den høyre analogstikken som skal være ansvarlig for manøvrene, slik som i FIFA.

Utviklerne har i tillegg byttet ut en av kommentatorene, og gjort det mulig å spille managermodusen Master League sammen med andre over nettet. Forhåpentligvis blir summen et mye bedre fotballspill når det slippes 25. oktober. Pro Evolution Soccer 2011 utvikles som vanlig til PS2, PS3, PSP, Xbox 360, Wii og Windows-PCer.

Les også: Anmeldelse: 2010 FIFA World Cup South Africa

Siste fra forsiden