Hvem hadde trodd?

Pro Evolution Soccer 2011 er på vei, og skal gjennomgå radikale endringer fra tidligere.

Når Pro Evolution Soccer 2011 kommer senere i år er det ifølge utviklerne gjort en radikal ombygging av spillet. Om vi skal tro Konami er endringene gjort for å "holde følge med utviklingen i virkelighetens fotball", men det spørs om ikke det er en viss konkurrent de heller bør fokusere på å holde følge med. Et flertall av anmeldere verden over, undertegnede inkludert, mente den forrige utgaven av Pro Evolution Soccer ikke helt klarte å følge opp nyvinningene hos konkurrenten FIFA 10.

Les også: Anmeldelse: FIFA 10

Fotballtilhengere har lenge kunnet nyte godt av at to konkurrerende fotballspill har presset hverandre til nye høyder, og etter listen over endringer fra Konami å dømme blir ikke dette året noe unntak.

Pro Evolution Soccer 2011 skal ifølge utviklerne ha et helt nytt kontrollsystem, der det blir enklere å bestemme nøyaktig hvilken retning pasninger og skudd sendes. Spillernes bevegelsesanimasjoner skal være drastisk forbedret, med bedre akselerasjon og mer flytende bevegelsesmønstre enn tidligere. Det skal også legges mer til rette for bruk av spillernes fysikk, noe Konami sier tilhengerne har ønsket seg.

Den kunstige intelligensen til forsvarsspillerne skal ha fått en overhaling, og de vil nå være mer forsiktig med å løpe etter baller og åpne rom for motstandernes angripere. Spillernes utmattelse skal denne gangen påvirke både pasningskvalitet og tempo, noe som skal synliggjøres med en ny utholdenhetsmåler for hver spiller.

Les også: Anmeldelse: Pro Evolution Soccer 2010

Med et nytt system for dribling skal man selv kunne bestemme hvilken knapp som skal utføre hvilke finter, enten det er med egne knapper eller ved å bevege den sekundære analogstikken.

Sist, men ikke minst får Pro Evolution Soccer 2011 endelig en egen nettbasert Master League-modus der man kan opptre som manager for sitt eget lag mot andre over Internett. Forhåpentligvis kan PES med denne overgå FIFAs Ultimate Team-modus.

Spillet kommer til Playstation 3, Xbox 360, Wii, Playstation 2, PSP og Windows-PC-er en eller annen gang i høst.

Les også: Hva venter oss i mai?

Siste fra forsiden