The Witcher-pirater risikerer bot

CD Projekt bruker spioner for å stoppe piratkopiering.

CD Projekt har mange ild i jernet for tiden. For det første driver polakkene den populære nettbutikken Good Old Games, hvor man kan plukke opp gode gamle spill for en relativt billig penge.

I tillegg jobber utviklerne på spreng med oppfølgeren til sitt populære mørke rollespill. The Witcher 2: Assassins of Kings har planlagt lanseringsdato på selve nasjonaldagen vår neste år.

Witcher 2 er for øyeblikket en PC-eksklusiv tittel, uten noen som helst online-funksjonalitet. Med andre ord er spillet svært utsatt for piratkopiering. CD Projekt har tidligere uttalt at de ikke liker såkalt DRM, som er svært strenge anti-pirattiltak, og GoG-nettbutikken bruker ikke slikt. Men nå kan Joystiq røpe at utvikleren langt i fra vil la piratene herje fritt.

Snarere tvert imot. Uheldige spillpirater vil risikere å få en bot i posten hvis de laster ned The Witcher 2 ulovlig. Selskapet har inngått samarbeid med ulike torrent-spioner, som skal følge med på hvem som bryter åndsverkslovene. Blir du tatt på fersken og sporet til din rette adresse vil du etter sigende få en skummel lapp i posten, hvor utviklerne ber deg betale boten.

Hvor rettslig bundet du vil være til å faktisk betale denne boten vil selvsagt avhenge av hvilket land du bor i.

Les også:Sniktitt: The Witcher 2: Assassins of Kings
Les også:Heksejakt til neste år
Les også:The Witcher 2 blir samleres våte drøm


(Kilde: Joystiq)

Siste fra forsiden