The Witness vist på PAX

Braid-skaperens nyeste prosjekt ble vist i det skjulte.

The Witness er det neste spillet fra skaperen av Braid. Til nå har vi visst veldig lite om spillet, men på helgens PAX-messe ble det lagt inn på en umerket datamaskin, som stod sammen med to andre uavhengige spill som ble demonstrert på messen. Der ble det oppdaget av Kotakus Stephen Totilo, som testet spillet.

Han forteller at The Witness er et førstepersons hjernetrim/eventyrspill som foregår i vakre miljøer. Klassiske Myst later til å ha vært en av inspirasjonskildene, og man plasseres inn i spillverdenen tilsynelatende uten noen andre mål enn å utforske den.

Underveis kommer man over mange forskjellige nøtter, og i en video hos Kotaku vises en av disse: plakater med en serie med labyrinter som må løses for å få strøm til å åpne en elektrisk port.

De to andre spillene The Witness ble vist sammen med er forøvrig også rimelig interessante. Det ene heter Monaco, og er et taktisk spill der du må planlegge og utføre intrikate tyverier. Utvikleren beskriver det som «Gauntlet møter Hitman».

Det andre heter SpyParty, og er et spill for to, hvor den ene spiller spion mens den andre spiller en snikskytter som skal identifisere og ta knekken på spionen. Spionen er på en fest, og må forsøke å gli inn i omgivelsene slik at snikskytteren ikke legger merke til ham i folkemengden.

Siste fra forsiden