THQ Nordic - 8chan

THQ Nordic fikk slakt for spørrerunde på lugubert nettforum – nå legger sjefen seg paddeflat

THQ Nordic AB-sjef Lars Wingefors.
THQ Nordic

Det stormet rundt THQ Nordic i forrige uke, etter at utgiveren holdt en spørrerunde – eller AMA – på det notoriske nettforumet 8chan.

Nettstedet har gjort seg beryktet for sin tilknytning til barnepornografi, rasisme og trakasseringskampanjer, og ikke uventet tiltrakk stuntet seg overveldende kritikk fra både forbrukere, THQ-ansatte og andre medlemmer av spillbransjen.

I en uttalelse tok Philipp Brock, PR-sjef for THQ Nordic GmbH (en underavdeling av det svenskbaserte THQ Nordic AB), raskt på seg ansvaret og han skyldte på en manglende forhåndssjekk av 8chans kontroversielle historie.

Samtidig beklaget han og tok sterk avstand fra 8chans usmakelige aktiviteter. Twitter-meldingen som kunngjorde spørrerunden ble imidlertid liggende, og flere anklaget Brock for å fare med tomme ord.

Sjefen beklager

Til slutt skulle det ta én uke for THQ Nordic å få samlet seg og få ryddet skikkelig opp i dramaet. I en offisiell uttalelse på utgiverens nettsider la medgrunnlegger og konsernsjef Lars Wingefors seg fullstendig flat, og fordømte både spørrerunden og alt 8chan står for.

– Med dette brevet retter jeg en oppriktig unnskyldning for THQ Nordic GmbH Viennas opptreden på den kontroversielle nettsiden 8chan sist tirsdag. Jeg fordømmer alt uetisk innhold denne nettsiden står for, og selv om ingen i THQ Nordic noen gang ville gi sin støtte til slikt innhold forstår jeg at vår tilstedeværelse likevel ga et inntrykk av at vi gjorde det.

Videre forsikret Wingefors om at alle avdelinger av THQ Nordic nå går gjennom interne rutiner, for å sørge for at en slik glipp aldri vil skje igjen. Han lovet også at selskapet jobber aktivt med å rette seg etter FNs bærekraftsmål, som skal sørge for et bedre miljø både i og rundt selskapet.

Twitter-kunngjøringen av AMA-runden på 8chan er for øvrig nå slettet.

THQ Nordic har gjort seg bemerket for å kjøpe opp flere utviklere og spillserier.
I desember kjøpte utgiveren Carmageddon »

Siste fra forsiden