Carmageddon-serien har fått ny eier

THQ Nordic har vært på enda en handletur.

THQ Nordic

THQ Nordic har de siste årene brukt store penger på å kjøpe opp spillserier, utviklere og til og med hele utgiverhus. I februar sto Saints Row-utgiveren på handlelisten, i august var det Timesplitters og Second Sight som ble plukket opp og nå har selskapet sikret seg rettighetene til Carmageddon-serien.

Carmageddon herjet på 90-tallet, og fikk mye oppmerksomhet for sitt voldelige innhold.
THQ Nordic

Nyheten ble kunngjort i en kort pressemelding, der THQ Nordic bekreftet kjøpet av serien fra britiske Stainless Games. Hvorvidt Carmageddons nye eier har planer om å puste nytt liv i serien er foreløpig uvisst, men det må nok noe ekstra til for å overbevise fansen.

Ikke første gjenopplivingsforsøk

Etter å ha nytt stor suksess sent på 90-tallet gikk Carmageddon-spillene i dvale i mange år. Serien gjenoppstod i 2014, takket være en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Carmageddon: Reincarnation håvet inn nesten 3,8 millioner kroner – langt mer enn utvikleren ba om – men spillet klarte ikke å leve opp til forventningene.

To år senere prøvde Stainless seg igjen, og lanserte en oppdatert versjon av spillet. Carmageddon: Max Damage fikk en bedre mottakelse fra fansen, men fikk igjen svake anmeldelser og slet med lave salgstall.

Hva som blir nøkkelen for THQ Nordic dersom selskapet bestemmer seg for å lage et nytt Carmageddon-spill er vanskelig å spå. Et alternativ kan selvfølgelig være å pusse opp originalspillene, men inntil det kommer en offisiell uttalelse fra utvikleren er det kanskje best å ikke forvente altfor mye.

Flere gamle spillserier gjør comeback.
Commandos har nye eier, og vi loves både nye spill og oppussede klassikere »

Siste fra forsiden