Tropico-utgiver Kalypso puster nytt liv i Commandos-serien

Har kjøpt rettighetene til serien og lover både nye spill og oppussinger av de gamle.

Pyro Studios

Kalypso Media, den tyske utgiveren bak den kritikerroste Tropico-serien, har sikret seg eksklusive rettigheter til Commandos-spillene, samt spillene Praetorians og Imperial Glory. Det bekrefter selskapet via sine nettsider.

Commandos: Behind Enemy Lines.
Pyro Studios

I en uttalelse sier Kalypso-sjef Simon Hellwig seg kjempefornøyd med å ha plukket opp Commandos-rettighetene. Teamet hans har store planer for serien, inkludert å lage nye spill og pusse opp de gamle.

– Vi ser det som vårt ansvar å gjenopplive og videreutvikle disse populære spillene for fans over hele verden. Dette inkluderer selvfølgelig å utvikle helt nye spill for alle plattformer, men også en omfattende tilpasning av eksisterende spill for moderne teknologi og systemer.

Hvorvidt de nye spillene vil følge den opprinnelige isometriske malen eller legge seg tettere opp mot førstepersonsspillet Commandos: Strike Force er uvisst. Flere detaljer om både nye og gamle spill vil dukke opp etter hvert.

Populær strategiserie

Commandos 3: Destination Berlin.
Pyro Studios

Commandos-serien herjet rundt årtusenskiftet, og oppnådde stor popularitet blant strategifans. I spillene skal man infiltrere fiendtlige områder og stelle i stand trøbbel i forskjellge varianter. Til oppdragene får man kun et fåtall soldater, som hver har sine spesialegenskaper for å hjelpe deg på veien.

Serien består av Commandos: Behind Enemy Lines, Commandos: Beyond the Call of Duty, Commandos 2: Men of Courage, Commandos 3: Destination Berlin og Commandos: Strike Force. Samtlige ble utviklet av Pyro Studios, som siden har blitt omdøpt til Pyro Mobile og som nå satser på mobilspill.

Siste fra forsiden