Telialigaen - League of Legends

Ti lag har blitt til fire. Nå skal to ut

Telialigaens semifinaler er rett rundt hjørnet. Hvem har det som må til for å sikre seg en finaleplass?

«HHNeverLucky» (Domino), «Energy» (Riddle), «Touch» (Nordavind) og «KOOLBERG» (Viking) er klare for Telialigaens sluttspill.
Domino Esport/Riot Games/Eivind Von Døhlen/Sindre Stien/Good Game, Redigering: Brage Vasseljen

Ni runder av Telialigaen League of Legends er unnagjort. Sommer har blitt til høst og ti lag har blitt til fire. Nå er det endelig klart for Telialigaens sluttspill.

Julian «Dogsledder» Nash (t.h.) spår Nordavind- og Riddle-seier i semifinalene.
Sindre Stien/Good Game

Regjerende seriemester Nordavind har med seg Riddle, Domino og Viking inn i semifinalene, og fire lag skal bli til to. Hvem som stikker av med finalebillettene finner vi snart ut av, men først får vi muligheten til å bevitne to uhyre spennende oppgjør mellom fire av Norges aller beste League of Legends-lag. Ekspertkommentator Julian «Dogsledder» Nash har gjort klar sin spådom - har du?

– Selv om både Domino og Viking er sterke lag med mye potensiale, så tror jeg Riddle og Nordavind har såpass fantastiske spillerstaller at det blir for vanskelig å overraske nok til å beseire de i et best-av-fem-oppgjør. jeg spår 3-1 til Riddle og 3-1 til Nordavind, sier han til Gamer.no.

Sluttspillets første semifinale spilles søndag 15. november, klokken 12:00. Finalebillett nummer to stemples mandag 16. november, klokken 18:00. Alle kampene ser du på Gamer.no sin Twitch-kanal.

Domino mot Riddle, søndag 15. november klokken 12:00 »
Nordavind mot Viking, mandag 16. november klokken 18:00 »

LES OGSÅ: Tidligere Telialigaen-kommentator klar for King of Nordic-sluttspill

Semifinale #1: Domino mot Riddle

DISSE SPILLER FOR DOMINO:

Vis mer

Thomas «RIPPED IRL» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

«HHNeverLucky» ønsker revansj mot Riddle
Domino Esport

I etterkant av siste serierunde kunne Domino-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde fortelle Gamer.no at de mest sannsynlig kom til å møte Riddle i semifinalene. Dermed kom det vel ikke som en overraskelse for Fedde og resten av Domino at det er nettopp Riddle som står mellom de og en finaleplass.

– Jeg forventet at vi kom til å møte Riddle, men for min del har det ikke så mye å si hvem vi møter i semifinalen. Alle lagene virker å være på samme nivå, og hvis vi skal vinne ligaen må vi kunne slå alle lag uansett. Jeg er bare glad jeg slipper å spille mot Viking og «Zhandia» i Mid Lane, sier han til Gamer.no.

Treffer Fedde like godt i kampen som han gjorde på spådommen kan det brått bli et tett og spennende oppgjør. Det skorter iallfall ikke på Mid Lane-spillerens motivasjon, ettersom han har en aldri så liten høne å plukke med Isak «Energy» Fjell etter denne uttalelsen.

– Jeg føler ikke at det er noe spesielt som skal til å for å slå Riddle denne gangen. Vi har trent mye og føler at vi har blitt en del bedre. Det er bare å spille standard, og spille bra. Da har jeg troen på at vi klarer å slå de. I forrige intervju fikk jeg litt tyn fra «Energy», så nå er det på tide å ta igjen på banen.

Les også
Lørdag kan Riddle ta et stort steg nærmere finale i prestisjetunge NLC

LES OGSÅ: 777 og Bifrost sikret de siste sluttspillplassene

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Tom «Nijuis» Nijhuis (Top)
William «Cheelm» Frövén (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jakob «JackSpektra» Kepple (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord (Support)

«Energy» går selvsikker inn i kampen mot Domino
Riot Games

Riddle endte som det eneste laget som klarte å ta poeng fra Nordavind, og går inn i sluttspillet som en av favorittene. Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell forteller til Gamer.no at laget går selvsikre inn i semifinalen, med gode forberedelser og en motstander som er velkjent for spillerne.

– Jeg vil si at jeg er ganske fornøyd med at det ble Domino som motstander, men det har egentlig ikke noe å si om vi møter de eller Viking. Viking er nok litt mer uforutsigbare, mens Domino spiller mer standard, og dermed også enklere å forberede seg mot. Det hjelper jo også på selvtilliten at vi slo de sist gang vi møttes, sier han før han fortsetter.

– Vi går alltid selvsikre inn i kamp, uansett hvilket lag vi spiller mot. Vi er et veldig bra lag, og det er ingen norske lag som kan måle seg med oss. Det blir nok enda en ubeseiret best-av-serie til oss, akkurat som forrige gang vi spilte mot Domino.

Semifinale #2: Nordavind mot Viking

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Markus «Quinncidence» Tobin (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Ram «Flufo» Fylkesnes (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

«Touch» spår et ensidig oppgjør mot Viking
Eivind Von Døhlen/Good Game

Ettersom Nordavind vant det ordinære seriespillet og sikret seg beste plassering inn i sluttspillet, fikk de også muligheten til å velge semifinale-motstander selv. Nordavind endte opp med å plukke Viking som sine motstandere, og skal vi tro Support-spiller Omid «Touch» Rosander er showfaktoren i en eventuell finale en motivasjon for spillerne.

– Valget landet ganske enkelt på Viking fordi de ser ut som det svakeste laget av de fire gjenværende, til tross for at de har vist at de har potensiale gjennom NLC. Tidligere sesonger har vi valgt Riddle og den "harde" motstanden i semifinalen, og heller hatt en lettere finale. I år blir det motsatt, og dersom vi vinner mot Viking tror jeg det blir en av de bedre finalene uansett om vi møter Riddle eller Domino.

Rosander er ikke nevneverdig bekymret når det kommer til semifinalen, og begrunner det med både erfaring og kunnskap. Sist gang lagene møttes endte det med en overbevisende seier til Nordavind, og Rosander spår en tilsvarende best-av-fem-serie i semifinalen.

– Vi er ikke bekymret for Viking. Vi vet hva spillerne liker å spille og hvordan de fungerer som lag. Møter vi opp slik vi gjør i treningskamper og spiller vårt spill, kommer det til å se ut som det gjorde i seriespillet - noen raske kamper på 22-25 minutter. Jeg ser fram til å spille mot Viking. De er alltid morsomme å spille mot, og finner alltid på noe sprell. I tillegg blir det mye bra banter.

LES OGSÅ: Apeks inn på tabelltopp, men PUBG-kapteinen er enda ikke fornøyd

DISSE SPILLER FOR VIKING:

Vis mer

Håkon «KOOLBEG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

I motsetning til Rosander mener Viking-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg at Nordavind ikke har gått for den antatt svakeste motstanderen, snarere tvert imot.

– Jeg tror rett og slett at Nordavind var lei av å få dårlig PR ved å velge det svakeste laget som motstander i semifinalen gang på gang. Jeg har enorm respekt for at de valgte oss, og det skal bli en ære å utfordre mulighetene deres for en finale.

«KOOLBERG» hinter til kaos på kartet mot Nordavind
Sindre Stien/Good Game

Dersom Viking-spillerne skal utfordre Nordavinds muligheter for finale, er de nødt til å øke nivået fra sist gang lagene møttes. Solberg legger ikke skjul på at det var et ensidig oppgjør sist gang, men hinter samtidig til Vikings plan for å vippe de regjerende seriemesterne av pinnen.

– Forrige gang vi spilte mot Nordavind fikk vi juling, nettopp fordi de er et mye mer strukturert lag. Hvis vi skal slå Nordavind nå, må vi tvinge de ut av komfortsonen. Vi er intuitive spillere som trives best når det er litt kaos på kartet.

Siste fra forsiden