Anmeldelse

Tiger Woods PGA Tour 2004

Når høstkveldene senker seg og løvet ligger i et tykt teppe over den lokale golfbanen vet du at det er på tide å grave ned golfbagen bak epletreet i hagen og plukke frem årets utgave av Tiger Woods. Garantert rensket for haggel og snø, og best av alt; uten en eneste dugnadstime med løvraking og steinplukking.

Side 1
Side 2
Side 3

I fjor var det hard kamp mellom Tiger Woods 2003 og Links 2003. I år er det kun Xbox som får ny Links-versjon, så på de andre plattformene burde valget være enkelt. Spørsmålet er da bare hvor vidt Tiger Woods PGA Tour 2004 er verdt oppgraderingen fra forrige versjon. De helt store forskjellene er det ikke snakk om, men det er kanskje like greit. Det er dumt å endre for mye på ting som allerede fungerer svært godt. Det betyr imidlertid ikke at det er blitt ligget på latsiden under utviklingen. Så godt som alle aspekter har fått en ansiktsløftning, og en del nytt har det da også blitt siden sist.

Game Face
Den største nyheten siden 2003 er kanskje muligheten til å designe din egen karakter ned til minste detalj ved hjelp av "Game Face". I ansiktet lar et utall parametere deg angi alt fra hudtype til øyeplassering og fasong på kinnbein. På resten av kroppen kan du angi massen til hver enkelt kroppsdel, slik at det faktisk er mulig å gjenskape seg selv ganske nøyaktig. Alternativt kan man bruke tiden på å skape de mest groteske skapninger, eller rett og slett noen veldreide, lekre motspillerinner. Når de er ferdig formede kan du kle dem opp etter eget ønske. Diverse klesplagg, sko, ørepynt, briller, klokker, i det hele tatt det meste du kan ta/henge/klistre på kroppen er tilgjengelig. Til og med tatoveringer kan du pryde (eventuelt vansire) dine karakterer med. Videre er utvalget av golfustyr imponerende stort. Velg ditt favorittmerke og plukk opp en ball før du setter kursen mot første utslagssted.

Karrieremodusen er et sentralt element i spillet. Din nylig kreerte skikkelse begynner sin golfkarriere som en ambisiøs, men fullstendig talentløs, amatør. Når du deltar på diverse kurs og konkurranser kan du vinne penger. I PC-utgaven må du dessuten kjempe for å øke ditt potensial. Penger kan brukes for å kjøpe nytt utstyr eller bedre ferdigheter. Ferdighetene består av en rekke elementer, slik som driving og putting. I PS2-versjonen begrenses dette kun av hvor fet lommebok du har, mens du på PC ikke har mulighet til å kjøpe ferdigheter ut over hva ditt potensial tillater. En god idé, men det er imidlertid penger det skotter på i det meste av spillet.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden