Til helgen arrangeres Nordisk Spilldag i flere bibliotek

Initiativet ønsker å vise at spill hører hjemme i bibliotekene.

Nordisk Spilldag arrangeres én gang i året.
Nordisk Spilldag

I helgen arrangeres Nordisk Spilldag i over 132 biblioteker i de nordiske landene. Her i Norge blir det lørdag 16. november mulig å svippe innom i 37 ulike biblioteker spredd over hele landet for å ta del i det som skjer. Dette melder prosjektet i en pressemelding.

Alle bibliotekene byr på egne aktiviteter – foredrag, turneringer i spill, filmvisninger og muligheten til å spille på konsoller, er noen av aktivitetene som nevnes.

En av de mer spennende tilbudene finner vi på Deichmanske bibliotek på Majorstuen. Biblioteket skal holde et «Kidsa koder»-arrangement der målet er å lære barna å selv programmere spill.

– Nordisk Spilldag handler primært om å sette fokus på at de nordiske bibliotekene aktivt formidler og låner ut spill – og det gjelder både de i papp og de i piksler. I motsetning til mange andre europeiske land har spill en fast plass i de nordiske bibliotekene, og har med årene fått mer hylleplass og mer profesjonell formidling, kommenterer prosjektleder Thomas Vigild i pressemeldingen.

Lurer du på om lokalbiblioteket har slengt seg med på arrangementet i år, kan du se på prosjektets nettsider.

Femte år på rad

Nordisk Spilldag har vært et årlig arrangement siden 2013 her i Norge. Da det først gikk av stablene i 2009 het det Nasjonal Spilldag, og samlet den gang 35 biblioteker fra hele landet. Siden 2010 har dog navnet vært Nordisk Spilldag, etter at prosjektet strakte seg over landegrensene.

I år er det konstellasjonen Nordic Game Institute – en fellesorganisasjon for spillprodusenter i de nordiske landene – sammen med bibliotekarer og distributører som står bak arrangementet.

Les også: Bibliotekene fikk mer penger til spill
Les også: I 2010 ble det vedtatt å få spill inn i biliotekene

Siste fra forsiden