Another World-skaper med nytt spill

Tilbake i bransjen

Eric Chahi og Ubisoft jobber med et spennende prosjekt.

Hvis du var aktiv spiller på 90-tallet har du antagelig hørt om Another World og Heart of Darkness. Disse var atmosfæriske plattformspill hvor du skulle utforske fremmede verdener fulle av sultne rovdyr, merkelige fenomen og ugjestmild geografi.

Første glimt av Project Dust.

Mannen bak disse titlene var franske Eric Chahi, som dessverre ikke har vært spesielt aktiv i bransjen siden den gang. Dette ser nå ut til å ha endret seg, for Chahi og Ubisoft har gått sammen for å utvikle et flunkende nytt spillprosjekt.

Det nye spillet har ikke fått noe endelig navn, og går foreløpig under arbeidstittelen Project Dust. Chahi kaller spillet en åndelig arvtager til det gamle strategispillet Populous, altså et spill hvor du som guddom styrer naturens krefter og hjelper folket ditt. Det ble avduket av Ubisofts på deres E3-pressekonferanse, og en trailer og noen konsepttegninger har dukket opp på nettet.

Project Dust foregår i en verden hvor det en gang bodde en stamme med kontroll over naturen. Stammens etterkommere har for lengst glemt disse kunstene, men nå har de et brennende behov for å gjenoppdage dem. Deres verden er i ferd med å falle sammen, og bare forfedrenes kontroll over elementene kan redde dem. Du skal lede folket, gjenoppdage de gamle kunstene og hindre verdens undergang.

Spillet lanseres på Xbox Live og PlayStation Network en gang i løpet av våren 2011.

Siste fra forsiden